Bordtennis / Nyheter / 2024 / 2. div. avd. A: Veldig gøy at Stord satser på unge talenter!

2. div. avd. A: Veldig gøy at Stord satser på unge talenter!

2. Divisjon Avd. A - Vest og Sør-Øst. Den første helgen i februar ble det spilt en delt serierunde i 2. Div avdeling A der 4 av lagene spilte hos Haugesund og de siste 4 spilte i Kristiansand.

I vest så var det Stord BTK , Laksevåg BTK 2, Bergen PIL og Haugesund BTK som spilte i Haugesund sin hall.

Jeg skal ikke gå så mye inn på detaljer på Stord sine kamper siden det gikk som forventet. Men jeg vil nevne at Lucas Skaar, en unggutt fra Stord, fortsetter å prøve seg i 2. Divisjon! Veldig gøy å se at Stord satser på unge talenter! Lucas har prøvd seg en gang tidligere i fjor, men kampene i 2. Divisjon er fortsatt litt utenfor hans rekkevidde. Han gjør det glimrende i double sammen med Roger Andersson der de vant alle 3 double kampene de spilte sammen! Lucas vant ikke noe i single denne gangen, men resten av Stord laget dominerte som forventet og vant alle kampene sine 8-2.
Da skal jeg nevne de 2 kampene som ble spilt og var UTROLIG jevnt! Dette var kampene mellom Haugesund BTK mot Bergen PIL og mot Laksevåg BTK 2.

Jeg skal først begynne med kampen mellom Haugesund og Bergen PIL. Her var det neglebitende nærme! De 2 første singlekampene gikk allerede til 5 sett og vi kunne se hvor jevnt disse 2 lagene faktisk var! I kampen mellom Pooya Shameli og Thomas Sætre gikk alle settene til minst 20 poeng og de fleste gikk til og med over det! Første settet var det Thomas som kom over mål først med en score på 16-14. Pooya slo tilbake med en 11-9 andre sett og Thomas tok 11-9 tilbake i tredje sett. Da var det 2 sett som gjensto og Pooya kom seg over mål først i det fjerde med 13-11. Begge kjempet hardt i det siste settet helt til 10-10 og her fortsetter de å kjempe ett poeng hver, men marginene var på Thomas Sætre sin side denne gangen der han vant femte sett 15-13. Spennende kamp! På den andre siden spilte Per Bohman og Morten Bendiksen der det gikk Haugesund sin vei i femte sett. De 2 neste single kampene vant begge lagene en hver og stillingen er 2-2 før double!
I double gikk begge kampene helt til 5. Settere der begge lagene kjempet hardt for sine sett, flere av settene som gikk til 10-10! Men marginene var med Bergen PIL denne gangen der de vant begge double kampene. Dette var kritisk for sluttresultatet i lagkampen. Per Bohman slo tilbake mot Vincent Nguyen der han tok en 5 setter der han vant 11-9 i de to siste settene, utrolig bra kjempet. Morten Bendiksen tok seieren mot Mariusz Moskal og da trengte Bergen PIL kun 1 kamp til for å ta seieren. Øystein Strand slo tilbake mot Thomas Sætre, men Bente slo Pooya i siste kampen for dagen og tok dermed seieren for Bergen PIL med en stilling på 6-4!
Det var et surt nederlag for Haugesund BTK på hjemmebane, men her måtte de bare puste dypt og resette seg mentalt. Neste kamp var mot Laksevåg BTK 2!
Pooya Shameli kjempet seg til en 3-0 seier mot Tom Strømberg, men det gikk ikke helt veien for Haugesund for resten av singlekampene i første halvdel. Mariusz Moskal kom seg helt til 5. Sett mot Eric Nilsen, men her så mistet han trøkket og Eric tok kampen. Da hadde Laksevåg en sterk ledelse på 3-1 før doublekampene.
Per Bohman og Pooya Shameli kom seg veldig greit gjennom en 3-0 seier i doublekampen oppe mot Bent Hovden og Raymond Kleivedal. I doublekampen nede var det en helt annen historie. Første sett gikk til Haugesund 11-5, men de 2 neste settene gikk til Laksevåg 11-9, 11-9. Nå ledet Laksevåg 2-1 og hadde momentum inn mot 4. Sett, men her kom Haugesund sterkt tilbake med sin egen 11-9 seier. Så var det det siste avgjørende settet som gikk helt til 10-10! Lagene kjempet for hvert eneste poeng, men marginene var på Haugesund sin side og de kom seg først til mål med en stilling på 14-12. Haugesund kom sterkt tilbake i lagkampen og utjevnet det til 3-3.

I de 4 siste single kampene så tok Laksevåg en kamp tilbake med Bent Hovden som slo Per Bohman, men dette var den siste kampen som Laksevåg vant og Haugesund tok de 3 neste singlekampene og dermed tok hele lagkampen 6-4 i stilling. Sterk prestasjon etter et bittert nederlag tidligere på dagen!

Nå over til kampene som ble spilt i Kristiansand. Det skulle være Randesund BTG, Rosseland BTK, Fornebu BTK 2 og Skien BTK som skulle spille denne helgen. Skien måtte dessverre trekke seg fra runden pga sykdom og skader, så da flyttet vi litt rundt på utestående kamper sånn at vi kunne fullføre en runde med flest kamper spilt. Dette ble da en runde der alle lagene spilte mot hverandre 2 ganger hver.
Siden det var kun 3 lag så ble det spilt 1 og 1 kamp, så jeg kan gå gjennom kampene i rekkefølge.

Første kampen for helgen var mellom Randesund og Rosseland. Randesund er et av de svakere lagene i divisjonen og vi visste denne helgen skulle bli beintøft, men her var det bare å kjøre på og håpe på det beste! I den første kampen tok Lars Kobberrød en ganske grei seier mot Martin Garvik. Resten av kampen gikk ganske som forventet, Rosseland hadde definitivt det bedre laget. Luis tok den siste kampen mot Martin Garvik, men det var faktisk en kamp som var utrolig nærme. Den unge Tobias Horpestad spilte mot Randesund sin Anti spiller, Marius Bagdonas. Marius har en veldig uortodoks spillestil med sitt anti belegg, dette har gitt mange spillere problemer før selv om det ikke ser så vanskelig ut å spille mot. Det ga Tobias mye trøbbel denne gangen der Tobias tok en tidlig 2-0 ledelse men tapte de 2 neste settene 11-9. Marius tok Tobias helt til et 5. Sett der denne også ble 11-9, men denne gangen Tobias sin vei.Rosseland vant denne første kampen 8-2.

Fornebu hadde ankommet hallen og var klare til å spille sin første kamp mot Rosseland. På laget til Fornebu stilte Tom Albert Johansen opp for å spille! Det overrasket meg når jeg fikk høre det! Men Tom har definitivt ikke lagt opp enda og spiller på høyt nivå! De første 4 single kampene gikk Fornebu sin vei der Tom Johansen hadde en veldig nær kamp mot Pål Horpestad. Det gikk helt til 5. Sett men kampen gikk Tom sin vei med 11-8 i siste sett.

I double kampene som fulgte slo Rosseland tilbake med en sterk 3-1 vinn av Tobias og Henning mot Albert og Kenneth. Nede doublekampen kunne gå begge veier der de 4 første settene var neck in neck. Marginene var på Fornebu sin side denne gangen og de tok kampen 3-2. Tom fikk gjort sitt og trakk seg fra lagkampen og Tobias vant på WO. Pål Horpestad slo Kenneth Zeiffert, men dette var siste kampen som Rosseland greide å ta med seg fra denne kampen. Fornebu BTK 2 vant 7-3.

I siste kamp for dagen var det Randesund mot Fornebu. Her overrasket Stian Johansen fra Randesund ved å slå Kenneth Zeiffert! Meg og Stian hadde faktisk pratet litt om Zeiffert dagen før, siden begge spiller en defensiv spillestil med nubber. Kenneth var oppe 2-0 i kampen, men Stian kjempet seg hardt tilbake i 3. Sett og tok den 12-10. Stian kom seg til slutt i mål og vant kampen 3-2.

Resten av kampene i første halvdel gikk som forventet der Fornebu spillerne vant 3-0. I double kampen overrasket Randesund sin nede double med Marius Bagdonas og Luis Betancor, der de vant mot Victor Hellevik og Dag Tvervaag. Tok dem helt til 5. Sett og tok det siste settet 11-8! Tom tok en pause fra denne kampen også og stolte på at laget skulle dra det i mål, men her så overrasket Randesund veldig. Marius Bagdonas tok Victor helt til femte sett og 10-10 i stilling! Men det var Victor som kom seg over mållinjen først og tok kampen 12-10 i siste sett. I siste kampen så tok Luis det helt til en 5 setter mot Dag der han var også nær med å ta den også, han hadde matchballer hvis jeg husker riktig men tapte denne kampen 12-10 her også. Det kunne fort ha blitt 5-5 uavgjort mellom lagene, men Fornebu BTK kom seg i mål og vant kampen 7-3.

På søndagen så var det akkurat samme oppsett, men nå skulle Rosseland og Fornebu begynne først. Etter et nederlag dagen før så var Rosseland keen på revansje! Det gikk helt feil vei for Rosseland i de 4 første single kampene der Fornebu tok dem alle. Det var en nær kamp mellom Dag og Johan Grude, men Dag tok kampen i 5. Sett.
Rosseland slo tilbake i double kampene der de vant begge 3-1. Det var en utrolig jevn nedekamp med marginene på Rosseland sin side denne gangen. Tom tok en pause her også og lot laget ro kampen i land som de gjorde uten trøbbel. Fornebu BTK vant 7-3.

I den andre kampen for dagen så var det Fornebu sin siste kamp for helgen mot Randesund.
Her igjen så overrasket Marius Bagdonas der han tok Dag Tvervaag til et femte sett. Stillingen gikk helt til 10-10 der begge spillerne fikk ett poeng hver. Men igjen gikk det ikke Randesund sin vei og Dag vant 13-11.
Den andre kampen vi må bemerke var Kenneth Zeiffert mot Lars Kobberrød. Kenneth tok en rask 2-0 ledelse ganske så enkelt, men her kom Lars tilbake i tredje sett og tok den 15-13. Nå var momentum på Lars sin side og han tok også det fjerde settet 11-7. Lars var i kjøret og ledet femte sett 10-4, hele 6 matchballer! Jeg var ikke i hallen så jeg fikk ikke med meg hva som skjedde, men Lars slapp foten fra pedalen og lot Kenneth komme seg til. Det gikk helt til 10-10 og Kenneth hadde reddet 6 matchballer. Kenneth tok til slutt kampen 13-11. Fornebu vant 9-1.

Siste kamp for helgen var Randesund mot Rosseland.
Det var 2 kamper som overrasket her. Martin Garvik tok en ganske så enkel seier mot Lars der han tok kampen 3-1. Lars hadde nok ikke helt kommet seg på føttene igjen etter nederlaget mot Kenneth Zeiffert i forrige lagkamp. Den andre kampen som overrasket var Stian mot Henning.
Henning hadde slått Stian en gang før borte i Figgjo, men her så tok Stian kampen veldig enkelt. Han vant 3-0 med gode marginer! Resten av kampene gikk ikke Randesund sin vei og Rosseland tok kampen 8-2.
Det er kun 1 samlerunde igjen i divisjonen der alle lagene skal møtes hos Rosseland. Det er 5 utestående kamper fra Skien som gjenstår, men vi kan fortsatt ta en titt på hvordan tabellen ser ut og hva vi kan forvente av resultatet av divisjonen.

Det er definitivt Stord BTK på topp med 10 kamper spilt og 10 seire med en kvote på 89-11. Det er ingen tvil om at Stord satser på en 1. Divisjon plass til neste sesong. På andreplass så ligger Fornebu BTK 2 med 9 kamper spilt, 6 seire, 1 uavgjort og 2 tap. Fornebu har 1 kamp igjen å spille mot Skien der Fornebu er favoritter, så de vil sannsynligvis sikre seg enda en seier før siste samlerunde. På tredjeplass ligger Haugesund BTK med 10 kamper spilt, 5 vunnet, 1 uavgjort og 4 tap. Denne helgen så vant de en viktig kamp mot Laksevåg og sikret seg 2 poeng til. Rett under dem ligger både Laksevåg BTK 2 og Bergen PIL med 9 poeng hver og 9 kamper spilt. Disse 2 lagene har også en kamp til før siste samlerunde, og dette er faktisk mot hverandre! Så den som vinner vil ta stor ledelse! Under dem ligger Rosseland med 8 kamper spilt med 3 seire og 5 tap. Disse har 2 kamper igjen mot Skien der Skien har sjansen for å kjempe seg ut av muligens nedrykk, men dette vil bli vanskelig.

På bunnen ligger Skien og Randesund der begge lag ikke har greid å finne en seier i divisjonen.
Skien har 5 kamper igjen før siste samlerunde, 2 mot Skien, 1 mot Fornebu og 2 mot Randesund. Kampene mellom Skien og Randesund vil være viktig for begge lag der det vil nok bli veldig jevnt!

Det er 2 måneder til siste samlerunde og noen kamper som gjenstår før det, men vi gleder oss til å møte alle igjen i Rosseland!