Bordtennis / Nyheter / 2024 / 1.divisjon: Stor spenning i topp og bunn
Magnus Vikstrøm fra Kjelsås BTK øverst som årets lagspiller, med sterke 17-3 i matchkvote i single. Foto: Brage Titlestad, NBTF
Magnus Vikstrøm fra Kjelsås BTK øverst som årets lagspiller, med sterke 17-3 i matchkvote i single. Foto: Brage Titlestad, NBTF

1.divisjon: Stor spenning i topp og bunn

Denne sesongens 1.divisjon har vist seg å være uvanlig tett og spennende. Alle kan slå alle, og ingenting er avgjort før siste runde spilles i Bodø i begynnelsen av april.

Kjelsås BTK.jpg

Kjelsås BTK leder 1. div., men kun målforskjellen skiller dem og Harestua.

Det er spilt tre serierunder hittil, og fasit så langt er at forhåndsfavoritten Kjelsås leder, men kun målforskjellen skiller dem og Harestua. Fornebu 2 og Lia er ett poeng bak disse igjen, så det er ett eneste poeng som skiller første- og fjerdeplass før det hele avgjøres i Bodø.

Husøy BTK.jpg

Husøy og Foynland ligger ganske fortapt på bunnen med to poeng etter ti kamper, og det må nesten skje et under for at de skal holde plassen. Bodø har åtte poeng, men ligger også under streken. De må få enten B-72 med ni poeng eller Fokus 2 som hittil har elleve poeng bak seg på hjemmebane for å holde plassen. Bodø BTK har klare planer om å overleve, og vil nok stille med et sterkt lag på hjemmebane.

Et par av kampene sist runde kan illustrere hvor jevn årets 1.divisjon er: serieleder Kjelsås vant 6-4 mot Bodø som ligger nest sist på tabellen. I de klassiske oppgjørene mellom Harestua og Bodø, som alltid ender 5-5 eller 6-4 til ett av lagene, trakk Harestua det lengste strået og vant 6-4 i serierunden i Grimstad, og de ligger som nummer to på tabellen.

Det skaper både spenning og uforutsigbarhet at ligaen er så jevn, og det gjør at det meste står på spill under siste serierunde i nord.

Harestua.jpg

Hittil har Harestua og Lia vært vertskap for gode samlerunder, og Fornebu og Lørenskog har arrangert enkelte kamper. 6. og 7. april vil tidenes største serierunde i Nord-Norge avholdes i Bodø. Da spilles det 1.divisjon, 2.divisjon og 3.divisjon i samme hall, i et arrangement der Bodø BTK bestreber seg på å gjennomføre en fin runde med gode rammer, dommere på alle bord og skikkelig resultatservice.

Bodø BTK.JPG

Bodø BTK bestreber seg på å gjennomføre en fin siste runde med gode rammer, dommere på alle bord og skikkelig resultatservice.

Hvis vi ser på hvilke spillere som har prestert best i årets 1.divisjon så troner ikke overraskende Magnus Vikstrøm fra Kjelsås øverst som årets lagspiller, med sterke 17-3 i matchkvote i single. Fem poeng bak er Fornebus Daniel Myran som har 16-4, og som dermed fortsatt er med og kjemper om tittelen. Snorre Amundsen Aarsund som spiller for Harestua, men bor og trener i Bodø, har 14-6 og Bodø-spiller Jonas Frøseth er like bak han igjen med 11-5 oppe. Til sammen 48 spillere har så langt spilt i 1.divisjon denne sesongen.

Resultater og tabell for seriespillet finner du her: Seriespill (bordtennis.no)

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping