Bordtennis / Nyheter / 2023 / WOW, NY KLUBB MED 16 PERMANENTE BORD
Fotograf, bilder tatt av Groruddalen Akers Avis
Fotograf, bilder tatt av Groruddalen Akers Avis

WOW, NY KLUBB MED 16 PERMANENTE BORD

Ny bordtennishall på Rommen, nord i Oslo: Høybråten og Stovner IL (HSIL) er i full gang med etablering av bordtennisgruppe i samarbeid med Norges Bordtennisforbund (NBTF). De har flotte oppgraderte lokaliteter på Nordbyen (gamle Jordan fabrikker) som eies av Bryn Eiendom. Oslo kommune ved Bymiljøetaten er leietakere, mens HSIL drifter lokalitetene med flere haller og mange aktiviteter. Adressen er Haavard Martinsens vei 30, 0978 Oslo. Selve idrettsanlegget på Nordbyen åpnet 17.august 2019.

Litt om Høybråten & Stovner IL og fasilitetene i Nordbyen

Idrettslaget har for tiden 17 idrettsgrener og cirka 2300 medlemmer. De siste tre idrettene som har kommet på programmet er dans, vektløfting og bordtennis.Tilbudet i Nordbyen består av egne haller eller lokaliteter for henholdsvis håndball med tribune, cageball (innendørs fotball), turn, kampsport, vektløfting, bordtennis, HSIL gymmen og flerbrukslokale. I tillegg er det fasiliteter som garderober, HC garderober, dommergarderober, toaletter, noen fine møterom og sosialt rom med kiosk.

Høybråten2.jpg

Mange bord og rekrutteringen har startet

Bordtennishallen med plass til 16 bord er splitter ny.11 bordtennisbord står allerede klare, og opptil 16 bord vil kunne stå der permanent. HSIL stiller med racketer og baller til utlån. De som har egen racket tar med seg denne. Bordtennistreningene i regi av NBTF foregår fram til jul på onsdager mellom klokken 17 og 20. Målet er å rekruttere mange medlemmer til bordtennisaktivitet, uansett kjønn, alder, etnisitet og like gjerne funksjonshemmede som funksjonsfriske. Dette blir et bra lavterskel tilbud for lokalbefolkningen og mangfoldet. Også må det bygges opp en bordtennisgruppe med eget styre bestående av foresatte, ungdom, veteraner og andre interesserte ildsjeler. På sikt ønsker klubben å få til bordtennistreninger og/eller aktivitet alle dager. Dette er en enestående og en helt unik mulighet!

 

Kompetanse gjennom NBTF

Det er firkløveret Victor Solbakken (innleid) samt Gundars Rusis, Marte Grutle Aasebø og Egil Hauge fra NBTF som stiller opp på onsdagene fram til jul. Victor er trener på de fleste onsdagene, mens de andre deltar i en turnus.

Høybråten3.jpg

Godt oppmøte og flere blir det

Trener Victor forteller at det har vært opptil 25 personer som har stilt på treningene så langt, og tilbakemeldingene er at det er gøy å spille samt lære triks om teknikk, fotarbeid osv. fra folk som kan sporten. Yngstemann som har vært på bordtennistrening er 5 år og eldstemann er Morten Pettersen på 76 år, sistnevnte er en velkjent figur fra bedriftsbordtennismiljøet i Oslo i flere tiår. Morten opplyser at han er svært fornøyd med dette nye tilbudet. Bordtennisgruppa til HSIL kommer nok til å vokse raskt, og bli et flott tiskudd til «bordtennisfamilien» sier han videre.    

 

«Nytt hjem for bordtennisen»  

«Mange baller i lufta», «Bordtennisboom i HSIL» og «Nytt hjem for bordtennisen» skrev lokalavisen Akers Avis Grorudalen i onsdagsutgaven 8.november. Supre bilder og reportasje var publisert både på forsiden og på sportsidene i denne utgaven. Det betyr at det har vært god markedsføring av dette nye bordtennistilbudet. Bildene i denne artikkelen er knipset av fotograf fra Akers Avis Groruddalen, og NBTF har fått tillatelse til å bruke disse.

 

Artikkel fra Akers Avis Groruddalen 8.november 2023 finner du her:

https://groruddalen.no/sport/bare-en-mate-a-apne-den-proffe-bordtennis-hallen-pa-rommen-en-million-baller-i-lufta/

Mer informasjon om HSIL finner du her:

https://hsil.no/

NBTF tjuvstartet med treningssamling for parautøvere i bordtennislokalet til HSIL på Nordbyen, se linken under:  

https://hsil.no/vare-idretter/bordtennis/parasamling-med-bordtennisforbundet

 

 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping