Bordtennis / Nyheter / 2023 / Ukrainsk spiller på «hjemmebane» i Norge
Foto: Brage Titlestad, NBTF
Foto: Brage Titlestad, NBTF

Ukrainsk spiller på «hjemmebane» i Norge

Det er flere ukrainske bordtennisspillere som deltar i veteran-EM i Sandefjord. ETTU har tatt et beundringsverdig standpunkt i å støtte Ukraina i krigen.

En ukrainsk spiller som føler seg veldig hjemme i Sandefjord er Roman ODINTSOV, som flyktet til Norge da krigen startet. Som bordtennisspiller begynte han umiddelbart å søke etter lokale bordtennisklubber for å fortsette med sin elskede sport. Han fant det han lette etter i STIF Sandefjord, den lokale bordtennisklubben.

I STIF følte hel seg velkommen fra første minutt, og mr. ODINTSOV sier bordtennis hjalp ham både med å integrere seg i lokalsamfunnet, og det hjalp ham også til å glemme litt av alle traumene fra å oppleve krigen hjemme.

Sønnen hans, Vadym ODINTSOV, har begynt på videregående skole i Norge og er enda mer integrert i lokalsamfunnet enn faren. De lærer begge norsk og deres ønske er å slå seg ned i Norge, i en by som har tatt så godt vare på dem siden de kom.

Evy KRUSE, administrativ leder i klubben, og Ken-Vidar JOHANSEN, treneren, er begge enige om at far og sønn ODINTSIV har bidratt mye til bordtennisklubben deres. ODINTSOV-ene er de første som melder seg frivillig når det skal jobbes, er det å arrangere bordtennisturnering eller rekruttere nye spillere, er de der sier klubblederne.

For Roman ODINTSOV har det vært en glede å delta i veteran-EM på hans nye «hjemmebane».

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping