Bordtennis / Nyheter / 2023 / Tidenes høstsesong for Borgar Haug!
Foto: Dusseldof
Foto: Dusseldof

Tidenes høstsesong for Borgar Haug!

Til tross for alderen har Borgar Haug opplevd mye hittil i sin bordtenniskarriere. Likevel er det liten tvil om at denne høsten har vært et sportslig høydepunkt hittil. Borgar debuterte i bundesliga med seier. Han debuterte i Champions League med seier. Og han var med å avgjøre en Bundesliga-kamp på stillingen 2-2 i lagkampen. Vi tok en prat med Borgar for å høre hvordan han selv oppsummerer høstsesongen og videre planer for Norges bordtennis-stjerne.

-Borgar Haug, du har hatt en ekstremt spennende høstsesong i ny klubb. Hvordan oppsummerer du selv denne høsten?

Det har vært en veldig fin høst for meg. Jeg har opplevd mye i min hye klubb. Det kuleste har likevel vært å lære så mye nytt i ei veldig god treningsgruppe.

-Ja, det er jo den mest meritterte klubben i Europa du spiller for. Dere har intet mindre enn 76 titler, derav 33 Bundesliga-titler. Andre klubber har ambisjoner om å vinne et trofe. Da vi intervjuet Timo Boll i Malmø under lag-EM var han tydelig på at Borussia Düsseldorf alltid har ambisjoner om å ta trippelen, Bundesliga, cupen og Champions League. Ingen annen klubb, uansett idrett i Tyskland har noen gang vunnet trippelen, og dere har gjort det fire ganger! Denne sesongen har dere ikke tapt en eneste kamp. Dere vant gruppa i Champions League, er ubeseieret i Bundesliga og klar for Final Four i cupen. Hvordan klarer trener Danny Heister å holde oppe motivasjonen og sikre at dere ikke tar ett på oppgaven når dere er så suksessrike?

Vi er seks spillere som hele tiden vil spille kamper, så det er hard konkurranse om plassene. Det er ikke rom for å slappe av. Klubben er veldig profesjonell, og det inspirerer oss til å yte maks. Dessuten er vi spillere med store ambisjoner på egne vegne som ønsker å gjøre det best mulig internasjonalt. Da må treningsinnsatsen bli deretter.

-Du har vokst opp i Norge, utviklet deg videre i Halmstad og er nå i en helprofesjonell klubb i Europas hardeste liga. Dere mangler noen få titler på å være Tysklands mestvinnende idrettsklubb, like bak Bayern München. Hvordan er det sosiale miljøet i klubben mellom dere som individualister?

Jeg vil beskrive miljøet som veldig godt, vi er venner og treningskamerater. Det er naturligvis annerledes enn hjemme i Skandinavia, men jeg trives godt her. I kampene støtter vi også hverandre hele tiden, uavhengig av hvem som tas ut på laget.

-I fjerde runde i denne Bundesliga-sesongen fikk du endelig din debut på laget, i bortekampen mot Bad Königshofen, der du skulle spille mot Bastian Steger. Du vant i strake sett. Hvordan vil du beskrive debuten, fikk du sove natta før?

Jeg var litt nervøs dagen før jeg skulle spille, men sov godt. Da kampen begynte var det en spesiell følelse, men jeg hadde kun fokus på oppgaven og det gikk veldig bra.

-I sjette serierunde hadde du et knepent 2-3-tap mot Habesohn, men to av settene endte 10-12. Deretter var du med på å avgjørende lagkampen i åttende serierunde, i kampen mot Grünwettersbach, på stillingen 2-2 satte treneren opp deg og Kay Stumper i den avgjærende double-kampen som dere vant. Hvordan føltes det?

Det var veldig gøy å være med og avgjøre kampen. Når klubben min viser meg tillit ønsker jeg å gi alt jeg kan tilbake, så det er kult å avgjøre lagkamper.

-Forrige uke må ha vært fantastisk for deg. Dere hadde hjemmekamper både i Bundesliga og i Champions League. Du vant dine kamper og det var du som var først ut for laget i kampen mot FSV Mainz. Hvordan vil du beskrive denne uken selv?

Ja, det er som du sier, jeg vant begge kampene mine, men aller viktigst er det at klubben vant begge lagkampene. Det var gøy å være først ut i den ene kampen, og vi har stor støtte fra hjemmepublikummet i Düsseldorf.

-Hver gang jeg snakker med deg, når du har vunnet kamper, så er du fortsatt aldri helt fornøyd med eget spill. Hva skal egentlig til for at Borgar Haug blir fornøyd?

Det er alltid noe å forbedre. Jeg har hele tiden fokus på å bli enda bedre i det jeg gjør. Da kan man ikke si seg fornøyd. Fokus er på å utvikle meg videre, å ta nye steg sportslig.

-Dere har vunnet alle kamper hittil i sesongen, men 27. desember spilles årets viktigste kamp for dere, mot Saarbrucken som også er ubeseiret hittil. Vinneren av den kampen tar et svært viktig grep mot Bundesliga-tittelen denne sesongen. Dette blir «hjemmekamp» for dere, men kampen spilles i Hamburg foran 4500 elleville bordtennisfans. Har du fått noen signaler på om du skal spille, du har jo vunnet begge de siste kampene for klubben?

Laget er ikke tatt ut enda. Vanskelig å spå, men det er liten tvil om at klubben topper laget i en så viktig kamp.

-Og like etterpå, 7. januar spilles Final Four i den tyske cupen. Her spilles semifinalene og finalen samme dag i Ulm, og også der er det ventet utsolgt, med 4000 tilskuere. Noen av spillerne spiller WTT Finals i Qatar 3.-5. januar, så det kan hende de har svidd av mye krutt. Det gir muligheter for deg i kampene?

Laget er ikke tatt ut til Final Four heller. Jeg håper selvsagt å få spille, og forbereder meg alltid som om jeg blir tatt ut. Det er ikke sikkert klubben bruker de samme spillerne i semifinalen som i en eventuell finale heller.

-Hvordan feirer en bordtennisproff jul, du må jo være klar i Hamburg allerede andre juledag?

Jeg skal ha et par rolige dager på Island og så er det rett til Hamburg for å være med laget igjen. (Intervjuet ble foretatt før vulkanutbruddet på Island).

Vi ønsker Borgar Haug god jul og lykke til i Hamburg og kommende seriekamper! Laget er også kvalifisert for Final Four i Champions League der de vil møte de to andre tyske lagene som vant trofeer i fjor. Borussia Düsseldorf vant Bundesliga i fjor, mens Ulm med Truls Möregårdh og Dimitrij Ovtcharov vant cupen og Saarbrucken vant Champions League. Det kommer til å bli en heftig vårsesong for Borgar og laget hans.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping