Bordtennis / Nyheter / 2023 / TERNINGKAST 6 TIL GOLDIE CUP
Foto: Anne Haug
Foto: Anne Haug

TERNINGKAST 6 TIL GOLDIE CUP

Goldie cup hadde 10 års jubileum i år, og dette var tredje gangen det ble arrangert på disse årene. Spillingen foregikk i KOBRA hallen på Kongsvinger denne første lørdagen i oktober. Hele 20 spreke damer fra seks forskjellige klubber stilte opp. Aldersspennet på deltagerne var på over 60 år, Ingvild Haug fra KOBRA BTK på 18 år var yngst og nestoren Kari Gjengedal fra Lynild BTK 79 år.

Ideen om Goldie cup

Det var Gundars Rusis som fant opp navnet KOBRA GOLD for en god del år tilbake, og overrasket den gang flere spillere i klubben med å dele ut trøyer med dette navnet påtrykket. Dette ble opphavet for Goldie Cup. Etter felles ønske for en del år tilbake, «handlet» Line Neskvern, Anne Mari Nytrøen og Anne Haug - og Goldie Cup ble en realitet. Primus motor for konseptet er rutinerte Anne, mens Anne Mari er «hjernen bak» organisering og opplegg.

7.jpg

Kreativt arrangement med «fashionistaer» (motebevisste) og gode dufter    

Vi har alle vår egen stil, og vårt eget særpreg og klærne skal fremheve oss, ikke omvendt forteller organisator Anne Mari fra KOBRA BTK ivrig. De fem innledende gruppene med fire damer i hver hadde fått navn med gode dufter som  Prada, Yves Saint Laurent, Givenchy, Louis Vuitto og Gucci. I neste runde spilte vinnere i en gruppe, toere i en gruppe osv.  Det resulterte i fire grupper med fem damer i hver som spilte alle mot all. Gruppene ble oppkalt etter vakre edelstener som gjenspeilte damene. Mellom rundene var det lagt inn en pause med tid for pizza og gode samtaler.

5.jpg

Bordtennis for alle, hele livet

En av deltagerne, Grethe Johnsrud har trent bordtennis i et par år, tidligere har hun spilt fotball og deltatt på taekwondo. P.g.a. slitasje på kroppen passet det bedre med bordtennis. Hun er vant til å trene, og i både taekwondo og bordtennis er det ganske så like hoftebevegelser. Dette gjorde derfor valget enkelt. Og siden KOBRA BTK er inkluderende ovenfor nye medlemmer, miljøet er godt og treningstilbudet bra, er Grethe nå fast på treningene. Hun kontaktet klubben selv etter å ha funnet informasjon på nettsidene.

Kari Gjengedal fikk etter et hjerneslag i 1999 (selv om det var en tøff periode) en oppmuntrende beskjed fra legen sin om at tennis og bordtennis burde være på blå resept. Og resepten har fungert for Kari i alle årene etter det. Dette er et av bevisene på at bordtennis er for alle, hele livet.

2.jpg

Spilleglede og mye god bordtennis

Laura Krumina fra Klemetsrud som er relativt høyt ranket, valgte å spille med venstre hånd gjennom turneringen. Camilla Qinghua Yu Henriksen fra Fokus BTK jublet når hun slo inn siste ball og vant over Laura i innledende runde. Det må nevnes at Laura faktisk behersker det å spille med venstre hånd godt.  Den kreative gjengen med KOBRA damer hadde samarbeidet om forberedelsene, og arrangementet hadde en god atmosfære med mange spennende kamper. Slike arrangement er med på å gi norsk bordtennis bredde og rekruttering.

Resultater

1. Emanuelle, Klemetsrud btk

2. Hilde, Fornebu btk

3. Martine, Kobra btk

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping