Bordtennis / Nyheter / 2023 / Superseriehelg i Sandefjord: Stor spenning til åpningsrunden
Foto: NBTF
Foto: NBTF

Superseriehelg i Sandefjord: Stor spenning til åpningsrunden

Det er klart for sesongstart i Stiga-ligaen, og førstkommende helg møtes 8 lag til dyst i Sandefjord. Etter et halvt års pause er det knyttet stor spenning til åpningsrunden i vår gjeveste liga.

Jevnere i toppen

I fjorårets sesong skilte Laksevåg og Fornebu seg klart ut. Laksevåg med to meget gode svensker, samt bunnsolide Jimmy Ojakangas, og Fornebu med Borgar Haug og store deler av det norske seniorlandslaget. Med toppet lag skulle det vise seg at ingen var i nærheten av disse lagene.

Årets situasjon er derimot en annen. Laksevåg stiller uten Simon Berglund og Fornebu stiller uten Borgar Haug. Dette taler for en jevnere serie der flere lag kan utfordre Laksevåg og Fornebu på en god dag. Jevnaker har et godt lag dersom Anders Eriksson er med. Fokus blir farlige med to japanere på laget. Notodden kan overraske med hele 8 polske spillere i troppen. Nidaros øyner også nye sjanser i år. Fredrik Meringdals utstyr bestående av Ma Longs personlige hurricanebelegg med blå svamp limt på Ma Long-stammen kommer til å skape både frykt og beundring hos mang en motstander. Kombinert med en utmerket forehand kan det bli en suksessoppskrift.

Åpent i bunnen

Det er ikke bare i toppen av tabellen det blir spennende denne sesongen. Sannsynligheten er stor for at det blir svært jevnt i bunnen av tabellen også. Trondheim og Notodden er nye lag i Stiga-ligaen, Jevnaker er avhenge av sin ener Anders Eriksson, Snarøya har en svært ung stall, og Nidaros er avhengige av god dagsform for å tippe mange kamper i riktig vei. Det skulle ikke forundre undertegnede om det blir svært små marginer som avgjør hvem som rykker ned fra årets serie.

16 kamper spilles i helgen

For de som har mulighet, anbefales det å ta turen til Oslofjord Convention Center. Kampene starter lørdag 21. oktober kl 13.00. Det kommer til å gå 4 lagkamper samtidig, og det blir derfor mye godt spill å se i hallen.  

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping