Bordtennis / Nyheter / 2023 / Stiga-Ligaen Herrer: Jevn kamp om den siste sluttspillplass
Nidaros BTK
Nidaros BTK

Stiga-Ligaen Herrer: Jevn kamp om den siste sluttspillplass

Denne helgen er det duket for en spennende runde i bordtennisnorges beste serie. Det skal spilles 10 kamper, og i løpet av helgen skal det avgjøres hvem som kommer til sluttspill, hvem som må spille kvalifisering og hvem som rykker ned.

Jevn kamp om den siste sluttspillplass

I toppen av serien finner vi Fornebu og Laksevåg med henholdsvis 22 og 19 poeng. Begge lagene er sikret sluttspillplass og blir etter all sannsynlighet nummer 1 og 2 i serien. Kun teoretiske utfall kan hindre det.

Kampen om de to siste sluttspillplassene er derimot spennende. Fokus, B-72 og Nidaros har alle 13 poeng. Fokus har riktignok 2 kamper mindre spilt enn B-72 og 1 kamp mindre spilt enn Nidaros, og er solid favoritt til å kapre en av sluttspillplassene, men det er ikke avgjort enda.
Grunnen til at Fokus er favoritter er kampprogrammet. Med Nidaros, Hardanger og Snarøya igjen, har de et vesentlig enklere kampprogram enn Nidaros som møter Fokus og Fornebu, og B-72 som møter Laksevåg.

Det hele koker sannsynligvis ned til om Nidaros klarer å ta poeng i minst én av helgens to kamper. Om de klarer det blir det sluttspill på trønderklubben på bekostning av B-72.

Nedrykksstriden

Hardanger har hatt en vanskelig sesong og med 1 poeng hittil blir det sannsynligvis nedrykk. Det eneste som kan redde dem er tre seire i helgen, men det blir meget vanskelig når et av lagene de møter er serieleder Fornebu.

Om det blir Jevnaker eller Snarøya som havner på kvalifiseringsplassen er ikke avgjort. Snarøya har noen meget sterke kamper bak seg, og har nylig slått Hardanger og tatt poeng mot både Nidaros og B-72. Om den gode trenden fortsetter kan de klare å holde unna for Jevnaker og ende på en sikker sjetteplass. Jevnaker på sin side er sannsynligvis ivrige etter slå Snarøya og lure seg forbi Snarøya i innspurten.

Det er med andre ord duket for mange spennende bataljer i helgen, så møt opp for å se norsk bordtennis på sitt beste!

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV