Ut ifra presentasjonen for lagene i 2. divisjon avdeling A, så har jeg laget en rangert liste basert på gjennomsnittlig rankingpoeng av spillerne på lagene.

1. Skien BTK - 1716
  1. Randesund IL BTG - 1676

Det er såklart flere lag som har registrert flere enn 4 spillere, men denne listen gir en viss pekepinne av nivået vi kan forvente av lagene.

Nå ser vi at det er et lite avvik mellom Stord BTK og resten av lagene, og dette vises i resultatet fra første dag.

Nå skal det sies at Stord spilte mot Randesund og Skien som er de 2 laveste lagene poengmessig, men det var null nåde fra Stord laget. De tapte totalt 6 sett på de 2 lagkampene og vant begge lagkampene 10-0 med glans. Det ble en kort og fin dag for dem her på sørlandet.

Skien BTK hadde også en tøff start på dagen, og en enda tøffere slutt på dagen etter å ha møtt Stord. Men på starten spilte de mot Bergen PIL som stilte med et sterkt og jevnt lag, ble en dårlig start der de lå nede 1-5 etter double kampene, og endte kampen med 3-7. Får håpe det kommer sterke tilbake på andre dagen!

Haugesund traff Fornebu i sin første kamp og gud så jevnt det ble! Det var 3-3 etter double-kampene, så var det de siste 4 single-kampene for å avgjøre det hele! Fornebu fikk en pangstart og vant begge kampene oppe veldig komfortabelt med en 3-0 og 3-1 stilling. Haugesund slo hardt tilbake og vant begge kampene sine nede med samme stilling, så da ble det 5-5! Begge lagene tar med seg 1 poeng hver.

Rosseland traff Laksevåg i deres første kamp og her ga de alt, men det var dessverre ikke nok. Etter 8 kamper så var stillingen 6-2 og Laksevåg hadde vunnet… Men hver eneste kamp teller! Da presterte Pål Horpestad og Martin Garvik til slutt og tok stillingen til 6-4.

Bergen PIL møtte Fornebu BTK 3 i deres neste kamp. Viljen var der, men de små marginene var dessverre ikke. Men når det er sagt så hadde Dag Tvervaag et lite øyeblikk der han tok det litt for ro mot Bente Ulstein. Etter å ha vunnet 11-4 og 11-5 de 2 første settene, så hadde han ledelsen i det 3. settet også. Men her hadde Bente ingenting å tape, så hun kjørte på og tok settet 11-9 etter en fantastisk comeback! Nå var det hun som hadde momentum og tok dette videre til 4. sett der hun vant 11-6 veldig greit. Dag våknet opp igjen i 5. sett og tok den 11-4. Fornebu vant kampen 8-2.

Etter et sykt comeback mot Fornebu, så var Haugesund klare til deres neste utfordring, Rosseland.

Her igjen var det utrolig jevnt, og samme som mot Fornebu så var stillingen 3-3 etter double kampene. De fleste avsluttet kampene sine ganske tidlig. Martin Garvik var utrolig nærme med å slå Pooya Shameli, der han tapte 15-13 i 5. sett. Stillingen var 4-5 til Rosseland og det var kun 1 kamp igjen som ikke var ferdigspilt, nemlig den unge Tobias Horpestad mot Mariuzs Moskal. Jeg fikk ikke sett kampen selv, men å høre den var det null problem i. Tribunen var full med jubel fra Rosseland laget, og Tobias lå nede 2-1 men tok kampen til 5. sett og vant både kampen og lagkampen for Rosseland. Stilling 6-4 til Rosseland.

Den siste kampen for dagen var det Randesund IL BTG mot Laksevåg BTK 2. Etter å ha blitt overkjørt av Stord tidligere på dagen, så hadde Randesund ingenting å tape. Laksevåg hadde vunnet mot Rosseland 6-4 tidligere på dagen. Selv med poengforskjellen, så hadde det ingenting å si for Randesund laget! Her skulle det presteres og prestere gjorde vi! Stian Johansen tok Tea Pintar til 5. sett og vant kampen mot henne! Marius Bagdonas slo Eric Nilsen veldig greit 3-0. I double kampene så ble det jevnt hvor begge lagene vant 1 kamp hver. Stillingen var nå 3-3 og det ble enda jevnere single-kamper oppe! I kampen mot Tea så tok Lars henne helt til 5. sett der han ledet 10-8, 2 matchballer. Tea kom tilbake og vant kampen 12-10. 4-3 til Laksevåg.

I kampen mot Anders Hovden så var det ingen tvil om at Stian Johansen var underdog med 620 rankingpoeng under Anders. Anders vant de 2 første settene og da bestemte Stian for å våkne opp. Han tok de 2 neste settene og tok Anders helt til 5. sett. Anders fikk liv i spillet sitt igjen og ledet veldig greit 8-3, men dette kunne ikke Stian ha noe av! Kampen gikk helt til 11-10 til Stian, og i sin typiske stil selv med nubber, så hadde Stian bestemt seg for at denne serven skal vi angripe uansett hva, og angrep gjorde han! En praktfull forehand-loop til å avslutte kampen! Stillingen er nå 4-4.

I de 2 siste kampene så var det så jevnt som det kunne bli… begge 5 settere, men det var Laksevåg som kunne unna med de små marginene denne gangen. Laksevåg vant kampen 6-4.

Første dagen er nå over med Stord på toppen av tabellen, 20-0 i kvote og 4 poeng, etterfulgt av Laksevåg som også har 4 poeng. Skien og Randesund står med 0 poeng. Vi får se hva som skjer på andre dag!

2. divisjon - samlerunden er over!

Klokken slår 10 og alle er klare for dag 2 av samlerunden.

Fornebu BTK 3 var det neste offeret til å møte Stord. Det var interessant å se et sterkere lag møte Stord og motstand ga dem, men det var dessverre ikke nok. Kenneth Zeiffert var veldig nær med å slå Jan Roger Andersson, men tapte dessverre 10-12 i 5. sett. Victor derimot greide å slå Thomas Irgens 11-7 i 5. sett og stillingen ble da 9-1 til Stord.

Bergen PIL og Rosseland BTK ligger på delt 3. plass etter første dag, begge med 2 poeng hver, så denne kampen var kritisk for begge lag å sikre seg. Det var en jevn kamp der lagene gikk 2-2 etter de første single-kampene. Begge double kampene gikk til 5. sett og her kunne det gått begge veier… Men marginene var med Bergen PIL denne gangen der de vant oppe kampen 15-13 og nede kampen 11-9. Rosseland var så nær, men nå er stillingen 4-2 til Bergen PIL. Begge lag vant 2 single kamper hver etter double kampene og Bergen PIL vant da 6-4.

De 2 neste kampene var Randesund IL BTG mot Haugesund BTK og Skien BTK mot Laksevåg BTK 2. Randesund og Skien ligger på delt sisteplass med 0 poeng hver etter første dag, så her har de alt å kjempe for.

I Randesund sin kamp så ga vi sterk motstand mot Haugesund, der stillingen var 3-3 etter double kampene. Men kruttet gikk tomt og alle mann tapte 3-0 i de neste single kampene sine. Haugesund vant 7-3.

Skien sin kamp gikk veldig likt Randesund sin. Det var 3-3 etter double kampene her også, men single-kampene deretter gikk til Laksevåg relativt greit. Laksevåg vant 7-3.

Da var de første kampene for dagen over, Stord ligger fortsatt på delt førsteplass sammen med Laksevåg. Bergen PIL hoppet opp til 2. Plass etter seieren mot Rosseland. Haugesund hoppet til 3. Plass.

I de siste kampene for dagen så var det Rosseland sin tur å gå mot Stord… Pål Horpestad ga god motstand mot Georg Selsvold og vant kampen 11-13 i 5. Sett, men det var dessverre den eneste kampen Rosseland greide å vinne. Stord vant 9-1.

Randesund hadde en sjanse til denne helgen å skaffe poeng, og dette var mot et veldig sterkt Bergen PIL lag. Randesund prøvde en strategi for å sikre seg noen kamper nede, men det gikk ikke vår vei denne gangen. Vi tapte kampen 8-2. Skal ikke si at helgen ikke gikk som forventet for Randesund, men det positive er at håpet er oppe og vi har definitivt en sjanse i denne divisjonen! Kommer sterkere tilbake til neste runde!

Skien sin siste sjanse for dagen var mot Haugesund BTK. Haugesund var for sterk denne gangen og vant alle sine kamper. Et overraskende resultat, men gratulerer så mye til Haugesund som er det andre laget i divisjonen som har greid en 10-0 seier.

Den siste kampen for dagen var Fornebu mot Laksevåg. Fornebu hadde et nederlag for Stord tidligere på dagen, så nå var det alt å kjempe for mot Laksevåg. Laksevåg ligger nå 2 poeng bak Stord og trenger en seier for å ta dem igjen. Her igjen ble det en utrolig spennende kamp. Det var så jevnt som det kunne bli, der begge lagene vant 2 kamper hver med 3-0 i stilling. Det var en lang diskusjon fra Fornebu siden om double oppsettet dem, men beslutningen de tok så ikke ut til å holde mot det sterke Laksevåg laget. Laksevåg vant begge double kampene og da var stillingen 4-2. Fornebu kom sterkt tilbake og tok de 2 neste single kampene med veldig små marginer der Kenneth Zeiffert vant 13-11 mot Anders Hovden i 5. Sett, og Victor Hellevik vant 11-9 mot Tea Pintar. Da var stillingen utlignet 4-4. Sander fra den yngre garde var litt for sterk for Dag Tvervaag, 5-4 til Laksevåg. Alle kampene var ferdig og nesten alle bordene var pakket ned, men det var 1 kamp igjen som ble spilt og det var Endre Skolt fra Fornebu mot Eric Nilsen fra Laksevåg. Kampen gikk helt til 5. sett og hallen var stille i spenning. Eric Nilsen tok seieren 11-5 i 5. sett og jubelen kom fra Laksevåg. 6-4 til Laksevåg.

Etter en spennende helg så ligger Stord og Laksevåg på delt førsteplass, etterfulgt av Bergen PIL, Haugesund BTK, Fornebu BTK 3, Rosseland BTK og Randesund/Skien på delt sisteplass.

Vil bare si en stor takk til oppmøtet her i Kristiansand! Dette var vårt første store stevne på mange år og det ble en stor suksess! Vil også takke alle fra Randesund som stilte opp til dømming, kantine, vakt, opprigg og nedrigg. Det gikk fort unna når alle hjalp til.