Bordtennis / Nyheter / 2023 / Pål Guttormsen er verdensmester!
Foto: Knut Helseth
Foto: Knut Helseth

Pål Guttormsen er verdensmester!

Hvilken dag det ble i Oman Convention Center i hovedstaden Muscat! 53 år etter at Pål Guttormsen spilte EM-finale for kadetter (riktignok med engelsk flagg på brystet) vant han VM-finalen i mix 65 år. Sammen med estlenderen Kai Thornbech vant de 3-1 i sett mot et estisk-ukrainsk par i finalen.

Norge har altså endelig fått en verdensmester i veteranklassen!

På vegne av hele bordtennis-Norge gratulerer vi Pål som har en nesten livslang karriere bak seg, og som fortsetter å sette Norge på det internasjonale bordtenniskartet. Det er første gang Norge har en verdensmester for veteraner.

Den lille norske troppen gjør det svært godt i Oman. Samtidig som Pål ble verdensmester vant Astrid Larsen consolation i mix 70 år sammen med sin amerikanske makker etter en lang femsetter.

På VMs siste dag, lørdag, skal hele fire norske spillere i aksjon. Pål Guttormsen og Gina Hundven spiller semifinaler i single, Christian Ibenfeldt spiller semifinale i double og Gina Hundven og Bente Ulstein spiller finale i consolation double.

Det betyr at det er flere gullsjanser her i Oman, og uansett hvordan det går på finaledagen er Norge sikret fire VM-medaljer. Det er en utrolig prestasjon for vi har aldri tatt medalje i veteran-VM tidligere.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping