Bordtennis / Nyheter / 2023 / Nyttige erfaringer fra dommere om systemet STUPA EVENT
Foto: NBTF
Foto: NBTF

Nyttige erfaringer fra dommere om systemet STUPA EVENT

Dommerne Tatjana Derksen og Luis Betancor ble godkjente forbundsdommere i helga og besto sine eksamner med glans. I dialog med analytiker Anshu fra Stupa Event fra India fortalte de om sine opplevelser med det nye systemet under Stiga liga spillingen i Sandefjord. Som kjent for mange prøves systemet ut i norsk bordtennis i denne sesongen (2023/2024). Tidligere testing viser at NBTF er godt i rute med det nye seriesystemet.

En enklere framtid:

Det nye nå er at kampskjemaer blir lagt inn digitalt, og oppdateres løpende med livescore. Dommerne kan også føre opp hvem som server og hvem som er mottaker. Ved sidebytte kommer da rett server og mottaker opp automatisk på «streamen». Etter kampslutt blir tabeller oppdatert umiddelbart. Ranking kan oppdateres automatisk eller på bestemte tidspunkt bestemt av NBTF.

Brukervennlig system:

Tatjana og Luis synes systemet framstår som brukervennlig, og vil normalt være et hjelpemiddel for dommere, de som følger med hjemmefra og administrasjonen. Noen av tilbakemeldingene fra seerne hjemme var at «streamingen» til tider var ustabil og kampoppdatering ikke fungerte optimalt.

Raskt og stabilt internett;

Utfordringen i norsk bordtennis er å få klubbene til å levere raskt og stabilt internett, slik at «streamingen» fra for eksempel Stiga ligaen skal fungere for å få gode seeropplevelser.

Hva skjer videre:

Systemet utvikles videre og evalueres underveis. Derfor setter NBTF pris på om dere deler deres erfaringer, slik at viktige rettelser kan foretas. Samtidig må det gjøres en jobb på hvordan bordtennisfamilien skal bruke seriesystemet i praksis, blant annet må det klargjøres hva som skal gjøres av administrasjonen, klubbene, dommere og seriekontakter. Vi må få et mest mulig effektivt seriesystem.

En av forbedringene STUPA jobber med er å bistå dommerne om det skjer noe underveis i kampene, slik at det nå skal legges inn en mulighet for å varsle overdommer direkte fra telefon eller nettbrett. I tillegg jobbes det med å få appen på norsk. Andre nyheter er at det kommer en pop up klokke som viser hvor lenge det er igjen av pauser mellom sett og timeout samt at det skal bli enklere oppsett for dommerne når det skal spilles doublekamper. Dette blir bra!

 

 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping