Bordtennis / Nyheter / 2023 / Ny drømmedebut av Borgar Haug!
Foto: Borussia Düsseldorf
Foto: Borussia Düsseldorf

Ny drømmedebut av Borgar Haug!

Etter at Borgar Haug signerte for storklubben Borussia Düsseldorf foran denne sesongen har han tatt store sportslige steg. Ikke så rart kanskje, i og med at han spiller i den kanskje aller beste treningsgruppa i Europa, med blant andre Timo Boll og regjerende Europa-mester Dang Qui.

Da Borgar debuterte i Bundesliga med seier i sin første kamp, brøt han en ny personlig barriere. Nå har Borgar tatt det videre med å debutere i Champions League for klubben sin, i bortekampen mot Felbermayr Wels. Og nok en gang vant Borgar, i sin kamp mot Jiri Martinko, med sterke 3-1 i sett. I siste sett viste Borgar veldig stor mental styrke. Han lå under 4-8, men tok ei enorm opphenting og vant settet 11-8! Dette førte til at Borussia Düsseldorf vant lagkampen 3-0, og klubben til Borgar har tatt et sterkt grep på vei mot Final Four i den gjeveste klubbturneringa i Europa.

Borussia Düsseldorf har utrolig nok enda ikke tapt en kamp i år, verken i Bundesliga, den tyske cupen eller i Champions League. Det betyr også at Borgar har mange muligheter til å få spille flere kamper denne sesongen, og fortsetter han å vinne som han gjorde denne uka, må flere av klubbkameratene hans slite med å ta plassen fra han. Men den harde konkurransen om plassene i klubben til Borgar er også en fordel for hans sportslige utvikling, fordi han må gi absolutt alt for å få spilletid.

Borgar som alltid er kritisk til sin egen prestasjon, uttalte til ETTU etter kampen at det ikke var hans beste kamp i karrieren, men at han var glad for å vinne sin første kamp i Champions League.

Det blir ingen hvile på Borgar og klubbkameratene. Torsdag er det allerede ny kamp i Bundesliga, mot Grünwettersbach. Laget har den tyske landslagsspilleren Ricardo Walther i troppen samt Wang Xi. Likevel er Borgar og Borussia storfavoritter nok en gang.

Selv for mange av de som følger bordtennis tett her i Norge, tror jeg ikke alle er klar over hvilke prestasjoner Borgar Haug faktisk står for. Han spiller for Europas mestvinnende bordtennisklubb, et team som er ubeseiret i den tøffeste bordtennisligaen i Europa og i både cupen og Champions League. Og i denne klubben har han nå fått spilt også Champions League-kamper. Til sammenlikning med fotball vil det være som å spille for Real Madrid.

Borgar vil sannsynligvis oppleve Final Four i både cupen og Champions League i sin første sesong i Bundesliga! Hans utvikling er veldig godt nytt også for det norske landslaget. Vi ønsker Borgar og Borussia Düsseldorf lykke til i jakten på nye trofeer. Klubben hans er i ferd med å bli den mestvinnende idrettsklubben i Tyskland, de ligger kun noen få trofeer bak fotballklubben Bayern München.

 

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping