Bordtennis / Nyheter / 2023 / Ny bordtennis-hall i Stavanger!
Foto: Christian Ibenfeldt
Foto: Christian Ibenfeldt

Ny bordtennis-hall i Stavanger!

Etter flere 10-år med begrenset treningstid i Stavanger idrettshall, har endelig Stavanger BTK fått sine egne lokaler noen hundre meter lenger ned i gaten. Tanken på en hall ble først tatt opp av daværende leder Roy Høyland. Undertegnede og Bent Hovden (enda en tidligere leder av SBTK) har vært i en mengde møter de siste årene for å utforske mulighetene.

En egen gruppe bestående av bordtennis, fekting, tennis og bowling ble opprinnelig dannet for å se om mulighetene for å få egne lokaler kanskje var større hvis vi gikk sammen. Og det var den. Selv om både tennis og bowling falt fra i dette prosjektet (for plasskrevende), fikk vi med bueskyting på laget.  

I januar kunne de tre idrettene flytte inn i flotte ombygde lokaler som tidligere var benyttet til curling. Stavanger fekteklubb (landets største) har vært den store pådriveren i dette prosjektet, så en stor takk til dem for arbeidet er absolutt på sin plass!   

I underetasjen finnes det to hockeybaner, og de nærmeste naboene er Siddishallen (Oilers sin gamle hjemmearena) og DNB arena (Oilers’ nåværende hjemmearena og andre idretts- og konsert-begivenheter).  

Det er foreløpig litt nytt og spennende med tilholdssted midt mellom alle de forskjellige idrettene. Det har vært snakk om mulighetene for samarbeid og åpne dager der man kan prøve ut alle idrettene. Med så stor idrettsaktivitet både i og rundt hallen, skal en ikke se bort fra at pågangen fra nye fremtidige bordtennisspillere også kan få seg et oppsving.   

For SBTK betyr det at man endelig kan organisere treningene litt mer etter både nivå og alder. Tidligere kom alle medlemmene samtidig, nå kan man organisere mindre grupper (og sannsynligvis gi bedre oppfølging). Og ikke minst: trene mer. Hallen er åpen hver dag (også i helgene etter avtale).  

Klubben har i dag knyttet til seg to trenere: Shiva Hashemi fra Iran som allerede har vært en stund i klubben, og «nyervervelsen» Yoana Wertebach som drar med seg erfaring fra storklubben B-72.