Bordtennis / Nyheter / 2023 / SNC nr.1, Bergen
Foto: Christian Ibenfeldt
Foto: Christian Ibenfeldt

SNC nr.1, Bergen

Årets første Stiga Norges Cup gikk av stabelen i Bergen denne helgen, med rutinerte Laksevåg som arrangør. 110 spillere hadde funnet veien til Haukelandshallen - en smule skuffende må vi kunne si for turneringen som skal være det neste gjeveste etter NM. Er det kanskje på tide å se på hvordan vi kan gjøre NC mer viktig for klubbene/spillerne eller har den rett og slett utspilt sin rolle i en travel og full terminliste?

Olav og Alexander.jpg

Fornebu stilte forøvrig med den største troppen i Bergen med 20 mann! Det er viktig for våre arrangement at toppklubbene er med. 

Arrangøren hadde valgt å gjøre litt ekstra stas på damene denne gang (dessverre bare 6 påmeldte) som fikk begge hovedbordene (med rødt gulv) og egne dommere i samtlige kamper. Mirga Kuraityte tok finaleseieren 4-2 over Yulia Khilinska. Sistnevnte vant en triller av en semifinale over svært unge Miriam Horpestad (som vant 11-årsklassen!) med 11-9 i 7.og avgjørende sett!

I herreklassen gikk nok en gang Jimmy Ojakangas seirende ut. Jimmy stiller opp på det meste av nasjonale turneringer, og drar som oftest hjem med litt ekstra lommepenger. I finalen fikk han tøff motstand av Alexander Klerck Fransson, men landslagsspilleren kom til kort med 2-4. Kanskje ble litt for mange krefter lagt igjen i semifinalen mot Fredrik Meringdal, der han så vidt vant 15-13 i 7. og avgjørende. 

I paraklassen tok fremadstormende Krizander Magnussen seieren foran ringreven Thomas Sætre. Ingen tapte sett i hele turneringen, selv om Thomas var nære i to av dem… Selv om mange av de beste para-spillerne ikke var til stede i Bergen, er det liten tvil om at Krizander stadig tar steg i riktig retning. 

Blandt de yngre tok Christine Nordahl seieren i P15, mens Tobias Horpestad tok seg av G15. Petter Mortensen vant junior-klassen, mens Alexander Klerck Fransson tok revansje for finaletapet i herrer elite med å ta seieren i Eldre junior uten å tape et eneste sett! 

SNC1-Eric og Karl Erik Rasmussen.jpg

Erik Rasmussen var ivrig tilskuer begge dager.

Det ble også delt ut to minneracketer fra NBTF av undertegnede under turneringen. Det er viktig å sette pris på personer som gjør en innsats for fellesskapet og bordtennisfamilien. Egen artikkel følger snart…

Neste NC går av stabelen i Oslo - vi både håper på og regner med litt mer deltagelse da… 

For mer informasjon og nyheter om arrangementet, kan du besøke arrangørens hjemmeside på Laksevåg BTK, samt bordtennis.no for nyheter om Stiga Norgescup og SNCF (Stiga Norgescup og SNCF 2023-2024).

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping