Bordtennis / Nyheter / 2023 / Joja Wendt: Bordtennis og musikk i skjønn harmoni
Foto: Brage Titlestad, NBTF
Foto: Brage Titlestad, NBTF

Joja Wendt: Bordtennis og musikk i skjønn harmoni

Det er mange gode bordtennisspillere i verden, og ganske mange gode musikere. Det er kanskje ingen som kombinerer de to like godt som Joja WENDT.

I Sandefjord deltar han i veteran-EM, og hjemme i hjembyen Hamburg spiller han for den tyske klubben Oberalster. Men det er like sannsynlig å møte ham i den berømte Carnegie Hall i New York eller i ballsaler og konsertsaler over hele verden.

‍Mr. WENDT ble utdannet som pianist i Nederland og i New York. Destiny banet vei for samarbeid med kjente artister som Joe Cocker og Chuck Berry, og musikken hans reiser gjennom sjangre som jazz, pop, heavy metal og klassisk musikk.

Han har opptrådt i nevnte Carnegie Hall, hvor han var den første til å introdusere boogie woogie til musikkfansen. Han har også spilt på åpningen av den nye banen til den tyske fotballklubben Schalke 04 foran 80 000 mennesker. Likevel har han aldri spilt foran så mange bordtennisspillere som på konserten i Sandefjord.

I Sandefjord gikk han direkte fra en kamp ved bordtennisbordet til konsertsalen og ga det fullsatte lokalet en fantastisk bordtennisinspirert konsert som gjore at taket nesten lettet.

EVC2023_JojaWendtSPILL-3.jpg

Mr. WENDT åpning var Rakhmaninov og han fortsatte med fantastiske stykker av mange av de beste komponistene wchich resulterte i stående oviations av muntre publikum flere ganger. Han avsluttet med en fantastisk tolkning av Purple Rain, nok et bevis på hans fantastiske evner til å kombinere og forskjellige musikalske uttrykk, kanskje påvirket av hans bordtennistalent?

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping