Bordtennis / Nyheter / 2023 / God norsk åpning i Oman!
WVC.png

God norsk åpning i Oman!

Første dag med kamper i Oman-VM er gjennomført, og det med mange norske bragder.
Vår president Christian Ibenfeldt viser fortsatt uforskammet god bordtennisform, og vant sine tre kamper uten å måtte anstrenge seg alt for mye. Pål Guttormsen hadde også en grei reise til sluttspillet ved bare å avgi ett sett.
 
Gina Hundven havnet i «dødens gruppe» der de måtte telle sett flere ganger før det ble avklart hvem som gikk videre. Gina ble nummer to i sin gruppe. Bente Ulstein og Astrid Larsen gikk også videre fra sine grupper. Kevin Johansen ble treer i sin gruppe. Han slet av et leddbånd i seriekamp før jul og fikk ødelagt hele oppkjøringa til mesterskapet.
 
Brit Hansen var veldig uheldig med trekningen og det ble en fjerdeplass i pulja for henne. Vi kommer tilbake med fullstendige resultater når disse legges ut.
 
Singelklassene fortsetter torsdag med sluttspill og plasseringsspill.
 
Tirsdag starter doubleklassene samt min som er med for første gang. Mix-klassen har de siste årene fått en rennesanse i bordtennis. Under senior-VM i Düsseldorf i 2017 var det 6000 tilskuere på tribunen under mix-finalen og dette var mye av grunnen til at mix for første gang ble med i OL-programmet under Tokyo-lekene. Der hadde mix-finalen veldig høye seertall.
 
I double-spillet i Oman må Pål Guttormsen med sin svenske makker Gøran Aldvik finne seg i å være blant favorittene i 65-årsklassen.
Christian Ibenfeldt er uten tvil å regne med sammen med tyrkeren Murat Eris. Det er gode muligheter for norske medaljer i dette mesterskapet. Svaret før vi under finalespillet på lørdag.
STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping