Bordtennis / Nyheter / 2023 / GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!
Foto: Brage Titlestad, NBTF
Foto: Brage Titlestad, NBTF

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!

Og så var det jul igjen. Det har vært et innholdsrikt år, og i hvert fall for undertegnede har det gått veldig fort. Vi har arrangert den største bordtennis-turneringen på norsk jord noensinne (EM for veteraner), vi har satt i gang prosesser for å modernisere og effektivisere driften vår, samt nå ut til nye potensielle medlemmer og eksisterende (Stupa-prosjektet). Vi har aldri utdannet flere trenere, vi har aldri hatt flere permanente bordtennis-haller. Forrige sesong ble det satt lisensrekord.

Sportslig kan vi igjen glede oss over nye EM medaljer for para-landslaget vårt. Kanskje spesielt gullet i double med Aida og Merete var litt ekstra gøy. Og med gull og bronse i singel til henholdsvis Aida og Nora kan vi trygt si at jentene leverer. Tommy lurer også i bakgrunnen og fikk på slutten av året igjen vist at han kan slå de absolutt beste i klassen sin. Paris kan bli spennende!

Herrelaget vårt kvalifiserte seg til EM og fikk kjent på det europeiske toppnivået. Selv med to tap gjorde de en god figur mot både England og Romania. Og med en alder på 16-20 år kan vi fortsatt håpe på mer i fremtiden. Vi fikk mye bra PR i riksdekkende media fra både dette og Borgar sitt neste steg i karrieren: Bundesliga-spill for Borussia Düsseldorf. Han er i ferd med å gå foran, og vise at det er mulig med hardt arbeid å nå opp i europa-toppen. Også her følger vi spent med videre.

Det er mange ting å glede seg over selv om det selvfølgelig fortsatt finnes mange områder med forbedringspotensiale:

- Vi har passert 5000 medlemmer igjen, men ut fra undersøkelser er det langt flere som regelmessig spiller bordtennis. Hvordan skal vi nå ut til flere og få dem inn i klubbene våre?

- For en sport som skulle passe for begge kjønn, i alle aldre, med og uten funksjonsnedsettelser, er vi alt for få jenter/damer. Både spillere og ledere. Hvordan når vi ut til dem?

Til neste år skal vi igjen arrangere internasjonale turneringer: WTT youth og NETU youth i Sandefjord. I år fikk veteranene vist seg frem på hjemmebane, nå skal ungdommen få skinne. Vi håper flest mulig stiller opp for å støtte våre beste unge spillere i midten av juni, og gi dem en god opplevelse av internasjonal bortennis på hjemmebane!

Og så kan vi røpe at det jobbes i kulissene for at våre beste seniorer kanskje også skal få den opplevelsen om noen år…

Vi vil også benytte anledningen til å igjen takke alle dere der ute i bordtennis-Norge som bidrar inn mot både forbund, region, klubb og egne barn. Dere er gode!

På vegne av styret og administrasjonen i NBTF:

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!

 

Christian Ibenfeldt, president

Bengt Paulsen, generalsekretær

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping