Bordtennis / Nyheter / 2023 / Første serierunde i Stiga-liga for herrer: Svært få overraskelser!
Foto: NBTF
Foto: NBTF

Første serierunde i Stiga-liga for herrer: Svært få overraskelser!

Første serierunde i årets Stiga-liga er overstått. Fasit etter 16 lagkamper er at det ble svært få overraskelser i løpet av helgen. Lagene som var forventet å kjempe om edelt metall, er i toppen, mens lagene som var forventet å kjempe om å unngå nedrykk er langt nede på tabellen.

Laksevåg BTK

Laksevåg stilte et noe svakere lag enn forrige sesong. Hampus Søderlund har, med sine fighteregenskaper, etter hvert blitt en profil i Stiga-ligaen, men denne runden var han ikke med. Laksevåg klarte allikevel brasene og vant alle sine fire kamper. Særdeles sterk var 6-2 seieren mot Fornebu, der flere jevne kamper ble dratt i land. Laksevåg hadde størst problemer mot Jevnaker, men også her trakk Laksevåg det lengste strået, og bordtennispresident Ibenfeldt kunne slå inn matchballen og sikre en 6-4 seier.

Fokus BTK

Fokus har et meget spennende lag denne sesongen. Mangeårig nr 1 i Norge, Geir Erlandsen har gjort comeback i Stiga-ligaen, og sammen med unge og fremadstormende Khai Lam kan Fokus bli svært farlige. Denne helgen var det kun Fornebu som ble for sterke for laget fra hovedstaden. Undertegnede vil faktisk gå så langt som å si at Fokus har god mulighet til å vinne serien dersom de forsterker laget med sine to japanere.

Fornebu BTK

Fornebu har som alltid et svært jevnt lag. Samtlige spillere snuser på en plass på det norske seniorlandslaget, og selv uten tysklandsproff Borgar Haug, kan de slå samtlige lag. Denne helgen ble Laksevåg for sterke, men med viktige seire mot Fokus og Jevnaker er de absolutt med i tetstriden. Det skal også nevnes at Fornebus ener, Eskil Lindholm, var den eneste som presset seriens kanskje beste spiller Piotr Chodorski fra Notodden. 9-7 i avgjørende ble til 9-11 og tap, men Eskil kan allikevel være fornøyd med prestasjonen.

Notodden - Nidaros.jpg

Nidaros BTK

Nidaros hadde en meget god seriehelg. Laget fra trønderhovedstaden kapret 6 av 8 poeng etter stabilt spill. Laksevåg viste seg nok en gang for sterke, men mot Snarøya, Notodden og Trondheim ble det seire med god margin. Nidaros har et jevnt godt lag og vinner på stabilitet. Om det holder mot Jevnaker, som sannsynligvis er den argeste konkurrenten i kampen om den siste sluttspillplassen, blir spennende å se.

Jevnaker BTK

Jevnaker har tidligere sesonger stilt lag med varierende kvalitet. Med Anders Eriksson på laget kan de spille jevnt med- og slå de fleste, mens uten Anders Eriksson kan de tape mot de fleste. Denne sesongen er det et styrket Jevnaker som stiller til start, og de er en reell utfordrer til en sluttspillplass. Fasiten etter første seriehelg ble kun 2 fattige poeng, men poengsummen lyver; Jevnaker møtte faktisk både Laksevåg, Fokus og Fornebu. Det ble tap mot samtlige av de tre ovennevnte lagene, men kampene mot Fornebu og Laksevåg var relativt jevne. Kampen mot Trondheim ble vunnet komfortabelt 6-1.

Snarøya BTK

Snarøya presterte godt andre halvdel av sesongen i fjor. Det var dermed knyttet stor spenning til om ungguttene fra Bærum, anført av mer rutinerte Robin Petterson, kunne utfordre noen av de bedre lagene. Det ville seg derimot ikke helt for Snarøya denne gangen, selv om det ble seier mot Trondheim søndag morgen. Relativt klare tap mot Nidaros, Fokus og Laksevåg var ikke overraskende, men det betyr at det blir vanskelig å nå en sluttspillplass for Snarøya.

Notodden BTK

Notodden er et av seriens to nyopprykkede lag, og et lag det knyttet seg stor spenning til. Med 8 polske spillere på laget hadde Notodden definitivt et overraskelsesmoment. Overraskelsesmomentet ble ikke mindre da det viste seg at den polske eliteseriespilleren Piotr Chodorski hadde tatt turen til hvalfangerbyen, Sandefjord. Chodorski vant samtlige kamper, men med et noe ujevnt lag holdt det ikke til mer enn ett poeng for Notodden. Resten av serien vil sannsynligvis dreie seg om å unngå nedtrykk for telemarkingene.

Trondheim - Jevnaker.jpg

Trondheim BTK

Trondheim er i en lignende situasjon som Notodden. Som nyopprykket lag bestående av kun norske spillere ble det vanskelig å true de fleste andre lagene. Fasiten fra helgen ble ett poeng mot Notodden. Men hvilken dramatikk som lå bak det ene poenget! Lørdag kveld lå Petter Berget Johansen under 5-10 i avgjørende sett mot Konrad Sierputowski og så noe resignert ut. Tilskuerne trodde nok Notodden hadde seieren i lomma, men da viste Johansen seg fra sin beste side og vant de neste 7 ballene. Trondheims første poeng i eliteserien på flere år var dermed et faktum!

Hallen.jpg

Arrangementet

Undertegnede var på forhånd positiv til arrangementet i Sandefjord. Å samle mange lag var en ny og spennende tanke, og nye og spennende tanker må vi være åpne for dersom vi skal få til en utvikling innenfor sporten vår. Arrangementet gikk knirkefritt med gode spilleforhold, fine overnattingsmuligheter og mye godt spill. Enkeltpersoner la definitivt ned mye arbeid for å få arrangementet til å bli en realitet, og klubbene har sannsynligvis hatt høyere utgifter enn om arrangementet hadde vært lagt til Oslo. Evalueringen vil vise om arrangementet var verdt innsatsen og utgiftene.

En ting er derimot sikkert; vi har en publikumsutfordring! Med forbehold om at høyt fokus på egne kamper gjorde det vanskelig å følge med på antall tilskuere, tør jeg påstå at det var svært få tilskuere å se. Lørdag kveld da 3. divisjon var ferdige med sine kamper burde det vært flust av spillere som ble igjen for å se Stiga-ligaen. Jeg kunne se 3. divisjonslaget til Modum, men utenom dem var det få, om noen, andre lag som ble igjen for å se. Hvordan vi skal få flere tilskuere inn i bordtennishallene er et viktig spørsmål som må drøftes fremover!

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping