Bordtennis / Nyheter / 2023 / Fornebu vant grunnserien
Fornebu BTK. Foto: Brage Titlestad
Fornebu BTK. Foto: Brage Titlestad

Fornebu vant grunnserien

14 kamper spilt og 14 kamper vunnet. Ingen kunne måle seg med Fornebu i Stiga-ligaens grunnspill i år. Mangeårig serievinner Laksevåg yppet seg, men strekk ikke helt til. Kanskje kommer Hatlebakks menn enda sterkere tilbake i sluttspillet?

B-72 og Fokus kapret de siste sluttspillplassene

Før serierunden var det stor spenning knyttet til hvilke lag som kom til å kapre de siste sluttspillplassene. B-72, Fokus og Nidaros var à poeng, men kun to lag kunne avansere til sluttspillet. Fokus innfridde favorittstempelet og slo både Hardanger, Nidaros og Snarøya. Nidaros på sin side tapte mot både Fokus og Fornebu. Med det var det avgjort; B-72 avanserte til sluttspill med bedre kampkvote enn Nidaros.

Hardanger rykker ned og Snarøya må spille kvalifisering

I nedrykksstriden kjempet Hardanger, Snarøya og Jevnaker. Hardanger var allerede før serierunden dømt til sisteplass, og spenningen var dermed knyttet til hvem av Snarøya og Jevnaker som skulle bli nødt til å spille kvalifisering mot Notodden som kom på 2. plass i 1.divisjon.

Jevnaker tok oppgaven seriøst, stilte med sitt beste mannskap, og levnet med det ingen tvil. Snarøya ble slått 6-1, og Jevnaker sikret plassen i Stiga-ligaen neste sesong. Selv om Snarøya har imponert, spesielt med glitrende doublespill fra Robin Petterson og Shahram Yalda, holdt det altså ikke helt inn. Det blir spennende å se om stikker av med seieren mot Notodden.

Hvem vinner?

Etter 14 kamper er det Fornebu, Laksevåg, Fokus og B-72 som avanserer til sluttspillet. B-72 vil sannsynligvis få det tøft. Det samme gjelder Fokus når de ikke kan stille med sine to japanske spillere.

Seriemestertittelen vil etter alle solemerker bli et oppgjør mellom Fornebu og Laksevåg. Fornebu vant i fjor, men Laksevåg har lang historikk som Norges dominerende lag. Begge lagene har gode spillere. Fornebu har Borgar Haug i spissen, mens Laksevåg har Jimmy Ojakangas. Fornebu stiller i tillegg med resten av landslaget; Eskil Lindholm, Lars Rønneberg, Finn Vetvik og Sigurd Sørheim, mens Laksevåg har de svenske storspillerne Hampus Søderlund og Simon Berglund.

Hvordan sluttspillet ender får vi vite 23. og 24. mai. Da spilles nemlig semifinalene og finalen. Alle bordtennisinteresserte oppfordres til å møte opp på Fornebu de dagene!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping