Bordtennis / Nyheter / 2023 / Fornebu på topp og Hardanger i bunn
Sigurd Sørheim, Fornebu BTK. Foto: Brage Titlestad
Sigurd Sørheim, Fornebu BTK. Foto: Brage Titlestad

Fornebu på topp og Hardanger i bunn

Tittelen er beskrivende for tabellsituasjonen etter 11 av 14 spilte kamper i årets Stiga-Liga. Fornebu har enn så lenge ikke avgitt poeng, mens Hardanger ennå ikke har vunnet en lagkamp.

Kamp om den siste sluttspillplassen

Selv om Fornebu og Hardanger har plassert seg klart på topp og i bunn er det fortsatt spenning midt på tabellen. Ser man også bort fra Laksevåg, som er rett bak Fornebu, er det tett mellom de resterende lagene. Før serierunden sto kampen om den siste sluttspillplassen mellom B-72, Nidaros og Jevnaker. B-72 hadde en liten fordel, noe de fortsatt har etter at Nidaros avga poeng mot Snarøya. Noen stor ledelse er det derimot ikke; B-72 har 12 poeng mens Nidaros har 11 poeng.

Jevnaker på sin side falt noe akterut etter helgens kamper. Tapene mot B-72 og Nidaros ble skjebnesvangre, og Jevnaker er nå à poeng med Snarøya. Selv om guttene fra Hadeland kjempet godt, var nok savnet av deres ener Anders Eriksson stort.

Snarøya gjorde sine saker meget godt i helgen. Lørdagen startet med seier mot Hardanger der Sebastian Flaaten slo Roger Andersson. 6-4 seieren var dermed et faktum og Snarøya tok et solid steg bort fra nedrykksplassen.
Søndag morgen var det duket for et oppgjør mot Nidaros. To heltente lag barket sammen kl 10.00 i Fornebuhallen. De fremmøtte tilskuerne fikk definitivt valuta for pengene da det tok hele 3,5 timer før kampen var avgjort. Etter intens avslutning der Robin Pettersson slo Vegard Sandberg 3-1, endte kampen til slutt 5-5.

Ungdommelig pågangsmot

Tidligere år har serien blitt dominert av spillere som Jimmy Ojakangas, Hampus Søderlund og Borgar Haug. Disse spillerne er fortsatt blant seriens beste, men i år er det et nytt navn som ligger helt øverst på rangeringen av årets lagspiller. Martin Frøseth har vunnet 16 kamper som ener for B-72. Det er riktignok ikke den høyeste differansen mellom antall kamper vunnet og tapt, men det er fortsatt et svært sterkt resultat. Det blir spennende om Martin kan holde ledelsen helt inn.

Sluttspillet nærmer seg

Med kun én seriehelg igjen er det nærliggende å tenke på sluttspillet. Fornebu har vist seg sterke, men man skulle tro at de ble litt skremt av laget Laksevåg stilte med denne serierunden. Maskinen Hampus Søderlund, mannen med de umulige servene; Simon Berglund, og stabile Jimmy Ojakangas burde virke skremmende selv for et toppet Fornebu. Det blir spennende å se hvem som stikker av med seieren i årets serie!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping