Bordtennis / Nyheter / 2023 / Fokus tok en ny seier i Stiga Ligaen for damer
Foto: Karl Arne Lia
Foto: Karl Arne Lia

Fokus tok en ny seier i Stiga Ligaen for damer

Fokus tok en ny seier i Stiga Ligaen for damer med 6-4 seier over Notodden og trygget ledelsen i toppen på tabellen.

Fokus dro i land en svært jevnspilt kamp som var både velspilt og bød på mye spenning! Kampen varte i over 3 timer og det var svært godt spill fra begge lag. 

Før den siste innledende matchen ledet Fokus 3-2 og spenningen før dobbel var om Agnieszka Barczuk ( tidligere polsk mester ) på sin første Notodden tur kunne slå Elsa Sander Bornø fra Fokus og få 3-3 i matchen. Elsa tok første settet, men så viste Agnieszka gamle kunster og tok de to neste settene. Elsa og Fokus holdt hodet kaldt og snudde matchen og det var lenge jevnt i siste sett før Elsa avgjorde med noen flotte baller og vant kampen med 11-8 i avgjørende. Dermed var Fokus skikkelig i føringen før dobbel og ledet 4-2 i matchen.

I dobbel starter Iwona Kuszaj og Merete Tveiten knall godt og tar de to første settene 14-12 og 12-10 mot Christine Kalvaten og Filippa Skjølsvik Hinze. I 3. settet fortsetter Notodden jentene og det ser ut som det går mot en overraskende seier når Notodden leder 9-7 i det 3. settet. Men Fokus jentene lot seg ikke stresse opp og klarer å snu settet og det er full kamp igjen. Nå hadde Fokus blod på tann og de fortsatte det gode spillet og vant dobbel 3-2 og ledet lagkampen 5-2. Notodden gav likevel aldri opp og Iwona i gammel storslag slo Christine 3-2 i 5. sett og starter da opphentingen og når Agnieszka følger opp med nok en 3-2 seier over Fillippa er det plutselig 4-5 i lagkampen og Notodden med Merethe må slå Elsa for å få uavgjort i kampen.

Nå er det plutselig spenning igjen for settene mellom Merethe og Elsa er jevne, 11-13, 8-11 og når Elsa tar 3. settet også 12-10 avgjør hun til Fokus sin fordel og sikrer 6-4 seier hjem til Oslo.

4 av de 5 siste matchene var 5 setts kamper, så herrelagene til Notodden og Laksevåg fikk utsatt sin match i over 30 minutter siden damematchen ble en sjeldent langspilt afære. Gutta fikk se storspill av elitedamene og tok utsettelsen med stoisk ro og applauderte jentene for en flott kamp.

Notodden som arrangør takker Fokus for besøket og en sportslig veldig artig match. GRATTIS med seieren og meget godt spill!

Et lite hjertesukk er det at vi kun har 18-20 stykker på tribunen, det burde vært mange flere tilskuere, dette er noe vi som arrangør må bli enda flinkere til å reklamere og invitere folk til våre arrangementer.

Den flotte bordtennisen som blir vist av damelaget og alle matchene i herrer elite i helga hadde virkelig fortjent mange flere tilskuere!

Merethe (28) sjokkerte alle: – Det er helt utrolig - varden.no

Konrad og Joanna liker ikke å skryte av seg selv: – De har betydd alt - varden.no

Paraidrett, Notodden | Det er fortsatt håp om en parauke på Notodden (telen.no)

Her finner du nyheter fra seriespill

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV