Bordtennis / Nyheter / 2023 / Fjellkameraterne IL - positiv hallutvikling i Fyllingsdalen
Hans Erik Johansson.jpg

Fjellkameraterne IL - positiv hallutvikling i Fyllingsdalen

Etter "lang dags ferd mot natt" er vi nå klar for et tilbygg til Fyllingsdalen Idrettshall. Budsjettvedtak var 14.12.22.

Det startet etter milleneumskiftet når Fjellkameraterne IL ikke fikk bruksrett på Vikinghallen grunnet TIF Vikings nye planer. Vi ble flyttet til det nye Vitalitetssenteret der vi aldri fant oss til rette grunnet dårlige treningsforhold. Vi bestemte oss for å flytte ut av byen og fikk halltid i Fyllingsdalen Idrettshall. Her har vi fra 2004 hatt 6-8 timer treningstid per uke. Det blir ikke stor bredde eller god topp av sånne tall. Og ut og inn med bordene hver gang..

Det har vært tungt å få til god virksomhet i disse årene og det er egentlig et under at vi fortsatt "er over vannflaten".

Vi har hele tiden jobbet mot egen hall og har dokumentert møter med kommunen fra 2008 for mulighetsstudier der Asplan Viak har bidratt med skisser/tegninger.

1. Dette gav resultat og des.2012 ble 32 mill. bevilget i Bybudsjett til "kampsport. elementer av FYSAK og bordtennis".
Kortversjonen er at ny byråd for idrett brått endret alle planer i 2013/14:

2. Riv gamle idrettshallen og bygg nytt kulturhus med idrettsdel. Fjellkameraterne IL var lojale og stilte på utallige møter for å få til noe. Dette prosjektet var et luftslott til 280 mill. som ble lagt på is av ny Byråd.

3. Fra 2015 har vi holdt "saken varm" og møtt på de møter som er mulige. VGS har også hatt et stort behov for utvidete lokaler for basistrening og fra da av av vi spilte godt på lag. I mellomtiden har kampsport og FYSAK fått gode og egnete lokaler.

4. Nov. 2019 ble vi innkalt til eget møte med Byråden for idrett der de presenterte planer for tilbygg. Av grunner som vi fortsatt ikke vet var midlene vekke i endelig budsjett desember.

5. Vi var også "inne" i forslaget 2021 men også her var vi ute i desember.

6. Vi har aldri gitt opp men nå var det nær. Ny redning var Byråd Pilskog der vi fikk til noen møter våren-22. Nå ble saken tatt opp i Byrådets budsjettmøte i juni-22 og fra da har vi kun positiv fremdrift.

7. Det er nå satt av 6.mill til konseptutvikling i 2023 og videre bruk av "sekkemidler" for byggestart i 2024.

Kommunens idrettsavdeling har allerede kontaktet oss for å etablere en brukergruppe. Vi tenker et bygg i 2 etasjer med basistrening i bunn og bordtennisareal på 350 kvm i etg.2. Vi får se hva som kommer ut av konseptutredningen men vi håper på konkret 10-12 bord fast plassert.

Nå kan Bergensbordtennisen endelig løfte etter en lang ørkenvandring. Nye lokaler i Alvøen Idrettshall gir Laksevåg gode muligheter for vekst og sammen med hallen i Fyllingsdalen ser fremtiden betraktelig lysere ut.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping