Bordtennis / Nyheter / 2023 / FIN SUPERSERIEHELG I SANDEFJORD 21. og 22.OKTOBER
Hallen.jpg

FIN SUPERSERIEHELG I SANDEFJORD 21. og 22.OKTOBER

Stort arrangement, mange kamper og god stemning! Det var stor aktivitet og mye spenning når hele 29 klubber spilte 56 lagkamper på 28 bord denne helga i Oslofjord Arena i Sandefjord. Deltagere var spillere fra klubblag i Stiga ligaen for herrer (8 klubber og 16 lagkamper), Stiga ligaen for damer (5 klubber og 8 lagkamper), 3.divisjon avdeling C (8 klubber og 16 lagkamper) og 3.divisjon D (8 klubber og 16 lagkamper).

Norges Bordtennisforbund (NBTF) var arrangør, og det var mye logistikk som skulle på plass. Stort sett gikk arrangementet greit, og NBTF setter pris på tilbakemeldinger for evaluering som kan gi forbedringer for eventuelle tilsvarende arrangementer framover.

Finn Vetvik.jpg

Litt om Finn Vetvik og hans opplevelser

Hovedoppgaven til Finn som er en av norsk bordtennis sine spillerrepresentanter er å ta i mot tilbakemeldinger fra aktive spillere, diskutere disse og fremme saker til NBTF.

På kjøreturen til Sandefjord hadde lagkompisene i Fornebu BTK prat om de fire lagkampene de skulle spille, erfaringer med spillere de skulle møte, taktiske disposisjoner og innstilling. Reisetiden på 1 ½ time en vei var overkommelig, og stemningen i bilen god.

Spilleforholdene i Oslofjord Arena opplevde Finn og lagkameratene hans som meget gode, likeså gulv, bord, nett osv. Når det gjaldt dommerne var nivået noe ujevnt. Et av ønskene til spillerrepresentanten er at dommere som nettopp er utdannet kanskje kan dømme i lavere divisjoner en periode før de blir utnevnt som dommere i Stiga ligaen? Et annet innspill er at oppstart kunne vært klokken 12 på lørdag, istedenfor 13 og klokken 10 på søndag, istedenfor 9. 

Finn framhever at det var en herlig atmosfære i hallen, og spennende å spille på et nytt sted. Det var særdeles kjekt med tilskuere fra andre divisjoner, som deltagere fra de 16 lagene i de to 3.divisjon avdelingene som var tilstede som spillere og publikum hele denne helga. Det er greit å se og bli sett! For på lagkamper mellom kun to lag er det som oftest lite publikum og kjennes som en kontrast i forhold til superseriehelga, nærmest isolert.

Standarden på rommene var bra, likevel litt rart at Oslo Convention Center (OCC) i et tilfelle hadde et tremannsrom med en køyeseng og en madrass på gulvet til sistemann når det er plenty av ledige rom på hotellet. Maten som ble servert var god. Det som ikke var like greit var at OCC ikke hadde informert om at lagene måtte sende inn ekstra bestilling på lunsj på lørdagen. Det medførte at noen lagledere måtte kjøre til Tønsberg eller andre steder for å hente pizza eller annen mat til sine spillere.

Totalinntrykket til Finn er at arrangementet var vellykket, og at slike konsept er bra når det funker. Han berømmer alle som stiller opp i sekretæriat, som overdommer, dommere og alle de som rigger opp og ned bord etc. 

 

Andre tilbakemeldinger

Olav Haraldseid.jpg

Olav Haraldseid fra Fornebu BTK presiserer at konseptet med superseriehelg har et stort potensial, og at alle lag må delta om de ønsker å være med. Dette gir i tillegg synergier sportslig, økonomisk og sosialt. Han er speselt opptatt av samhørighet og det å få samlet bordtennisfolket. En hyggelig middag og bankett med alkoholfritt drikke med gode historier og innslag når det er slike gode anledninger gjør helga enda mer komplett sosialt i tillegg til det sportslige sier Olav ivrig.

Olof - Jevnaker.jpg

Olof Gotestam fra Jevnaker BTK appellerer til at det ikke ryddes bort bord og utstyr før lagkamper er ferdig, da dette er forstyrrende for spillerne. Nedriggingen kunne vært 15 minutter senere på søndagen. Klubben fikk heller ikke beskjed om at de måtte bestille lunsj lørdag. Han opplyser at  Jevnaker BTK i stor grad var fornøyd med helga med seriespill i Sandefjord, og gir velfortjent ros til alle frivillige og administrasjonen som stiller opp.

Karl Børre Reite.jpg

Oppsummering

Norges Bordtennisforbund er fornøyd med forsøket med en superseriehelg som har vært lærerikt med mye god bordtennis. Det har også vært avholdt dommerseminar som gjør at vi blir flere med god og mere kompetanse innenfor dette feltet. Og vi har fått testet ut Stupa Event seriesystem og «streaming» for at det utvikles i tråd med våre ønsker og forventinger. Snipp, snapp snute for vel overstått helg i Sandefjord med sporten som er vår lidenskap!  

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping