Bordtennis / Nyheter / 2023 / Erik Bergerseter vår fjerde Blue Badge-dommer
Foto: NBTF
Foto: NBTF

Erik Bergerseter vår fjerde Blue Badge-dommer

Gratulerer til Erik Bergerseter, som nå har oppnådd Blue Badge-status som vår fjerde Blue Badge-dommer!

Blue Badge er den nest høyeste graden for bordtennisdommere, og det åpner dørene for deltakelse i de mest prestisjefylte turneringene, som VM, OL og Paralympics. Den høyeste graden er Gold Badge. Per i dag er det 26 Gold Badge-dommere.

For å oppnå Blue Badge er kravene strenge. Først må man bestå prøven som internasjonal dommer og være aktiv i minst to år. Deretter venter den utfordrende ARE-eksamenen, en krevende test som inkluderer problemstillinger fra regelboken og situasjoner som krever inngående forståelse. Deretter følger evalueringer, der man trenger minst fire godkjente evalueringer («meets») fra minst tre forskjellige evaluatorer. Man har kun syv forsøk på å oppnå dette, og med store feil risikerer man å få strøket godkjenninger. Til slutt blir det et intervju på engelsk, der man må vise at man er i stand til å kommunisere med spillere, trenere og andre dommere.

Vi ønsker Erik lykke til med nye oppdrag, og sender våre varmeste gratulasjoner for hans prestasjon som Blue Badge-dommer!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV