Bordtennis / Nyheter / 2023 / En litt variabel Tommy kom til kort i kvartfinalen
Foto: Tor Anders Rasmussen
Foto: Tor Anders Rasmussen

En litt variabel Tommy kom til kort i kvartfinalen

Tommy Urhaug møtte treningskameraten Jack Hunter Spivey i dagens kvartfinale på bord 1. Dette er en spiller han har møtt mange ganger og kun tapt for i Paralympics i Tokyo, så vi hadde trua!

Sett 1: Kvalitet!

Og hvilket første sett det ble. Tommy spiller bestemt og godt. Det er lenge siden Urhaugen har spilt med slik kvalitet. Han styrer egentlig settet fra start til mål, og viser rett og slett klasse! Meget solid og 11-5..

På tribunen nikker sportssjef Aasebø og coach Sjöberg anerkjennende til det som blir vist: Dette var meget/mycket bra!

Sett 2: Hmmm …

Litt overraskende tar engelskmannen, Spivey tak i sett to og overtar initiativet. Kampen mister litt tempo  og samtidig gjør Tommy noen enkle feil i backhand på korte baller. En litt mer usikker Tommy kommer ikke opp på nivået han viste i det første settet, dessverre! Taper greit 6-11.

Sett 3: Hva skjer?

Trenden fortsetter langt inn i det tredje settet, dessverre. Stord-spilleren gjør tre enkle backhand feil på rad og henger ikke med. På 2-8 sier Jan Bergersen til Tommy: - Nå snur vi det! Og jammen ser vi ikke en spiller som spiller løst, ledig og bestemt – og snur det mesterlig! Fra 2-8 til 11-9! Klasse!

Sett 4: Nervepirrende!

Dette blir et tett og nervepirrende sett der spillerne følger hverandre tett. Norges medaljehåp vinner de ballene der han spiller taktisk riktig og tar kommandoen. Samtidig viser også engelskmannen gode ferdigheter og viktige baller. Det holder bare nesten for en litt mer spent, Tommy. Settsifre 9-11.

Sett 5: Spivey tar kommandoen

Igjen gjør feil som vi ikke er så vant til å se og kommer skjevt ut i avgjørende sett. Fra 1-5 greier aldri Tommy å ta igjen det tapte, og taper greit 5-11.

Han blir dermed nr. 5, det samme resultatet som i VM for et snaut år siden. Ingen har større toppnivå enn Tommy, men i dag varierte kvaliteten i spillet litt for mye til å ta medaljen.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping