Bordtennis / Nyheter / 2023 / En fin seriehelg på Notodden
Foto: Laksevåg BTK
Foto: Laksevåg BTK

En fin seriehelg på Notodden

Etter halvspilt serie har lagene delt seg inn i tre puljer. Laksevåg, Fornebu og Fokus seiler fra i tet. Jevnaker, Nidaros og Snarøya er i midtsjiktet, og Notodden og Trondheim er plassert i bunnen.

Laksevåg dominerte

Laget som gjorte det objektivt sett best i helgen var Laksevåg. Med 3 seire og 0 tap, 18 – 0 i kampkvote og 54-7 i settkvote er det ingen tvil om at Otto Hatlebakks menn er å regne med i årets Stiga-Liga. Ikke engang Fokus som er et av de andre topplagene i årets serie hadde mulighet til å true Laksevåg denne gangen. Det blir spennende å se om et toppet Fornebu eller et Fokus med Geir Erlandsen kan ha en mulighet i sluttspillet.

Jevnaker BTK 2.jpg.jpeg

Jevnaker BTK: Chriss Jonassen, Elliot Lundqvist, Olof götestam, Peter Hedram og terje Herting fra venstre til høyreFoto: Olof götestam

Jevnaker og Snarøya imponerte

Før seriehelgen var det Nidaros som lå på fjerdeplass i serien, med Jevnaker som en mulig utfordrer. Fjerdeplass er som kjent en svært viktig plass, da laget som kommer på fjerdeplass i grunnserien kaprer den siste sluttspillplassen.
Jevnaker slet på lørdagen. Etter en knepen 6-4 seier mot Notodden og et overraskende poengtap mot Snarøya hadde Nidaros en gylden mulighet til å stikke fra i kampen om fjerdeplassen. Det skulle derimot vise seg at Jevnaker hadde slipt sverdet før slaget mot Nidaros søndag formiddag. Lagene fulgte hverandre tett. 2-2 før doublene. 3-3 etter doublene. 4-4 før de siste to kampene. Mye tydet på uavgjort, men på stillingen 5-4 til Jevnaker viste Terje Herting frem sitt beste spill og slo Vegard Sandberg. Seieren var et faktum, og Jevnaker klatret forbi Nidaros på tabellen.

Spennende andre halvdel av serien

Siste halvdel av årets grunnserie i Stiga-Ligaen spilles siste helgen i januar og andre helgen i mars. Den største spenningen er knyttet til hvem som får den siste sluttspillplassen. Jevnaker har en fordel, men de er avhengige av minst uavgjort i neste oppgjør mot Nidaros. Snarøya skal heller ikke avskrives. De har et ungt lag som kan ha en positiv utvikling utover sesongen. 2 ting er (sannsynligvis) sikkert; Laksevåg, Fornebu og Fokus går til sluttspill, mens Notodden og Trondheim står i fare for nedrykk.

Oppmerksomhet i media

Notodden BTK gjennomførte et fint arrangement til tross for at lyset ikke var optimalt. Arrangøren skal ha plusspoeng for en fin åpning, positiv innstilling, gratis frukt i hallen, og en god og billig kantine. At de i tillegg hanket lokalaviser inn i hallen fortjener honnør. Artiklene fra henholdsvis Telen og Varden kan leses her og her.

Sport, Bordtennis | Terje ble helten da laget tok et jafs på elite-tabellen (ringblad.no)

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV