Bordtennis / Nyheter / 2023 / EM-spesial: Timo Boll: -Jeg liker å trene med Borgar!
Timo Boll har vært i Europa-toppen i over 20 år og er fortsatt en viktig brikke på det tyske landslaget. Til daglig spiller han sammen med Borgar Haug i Düsseldorf. Foto: Kevin Johnsen
Timo Boll har vært i Europa-toppen i over 20 år og er fortsatt en viktig brikke på det tyske landslaget. Til daglig spiller han sammen med Borgar Haug i Düsseldorf. Foto: Kevin Johnsen

EM-spesial: Timo Boll: -Jeg liker å trene med Borgar!

Timo Boll er den mestvinnende spilleren som deltar i lag-EM i Malmö. Etter at han vant sitt første EM-gull i Zagreb i 2002 har han i lange perioder vært helt dominerende i europeisk bordtennis og har også medaljer fra VM og OL. Etter lagkampen mot Polen mandag tok han seg god tid til en prat med oss, om livet som toppidrettsutøver, hans motivasjon for å fortsette og om lagkamerat Borgar Haug.

Timo Boll, du vant ditt første EM-gull i 2002. Den gang konkurrerte du mot spillere som Waldner og Rosskopf. I dag spiller du mot f.eks. Felix Lebrun og Truls Möregårdh. De er nesten 40 år yngre enn Waldner. Du blir sikkert lei av å få disse spørsmålene, men hvor henter du motivasjon til å fortsette satsingen?

-Jeg elsker bordtennis, jeg elsker å konkurrere og jeg elsker livsstilen. Jeg liker å utfordre min fysikk og mine muligheter, men det blir ikke enklere å holde seg på topp.

Du har spilt mot mange generasjoner toppspillere i verden. Hvem er den verste europeeren for deg å spille mot?

-Det er mange som er vanskelige. Jeg likte ikke å møte Adrian Crisan. Samsonov var også alltid tøff.

Truls Möregårdh er nok den av dagens spillere jeg syns er vanskeligst.

Hvis 2002-utgaven av Timo Boll skulle spilt mot 2023-utgaven, hvem ville vunnet?

-Det er et godt spørsmål! Jeg var nok litt raskere for tjue år siden, men har mer erfaring og bedre teknikk nå. Kanskje dagens Timo Boll ville vunnet. Prøv å spørre Chat GPT om det.

Vi så før kampene dine i dag at du tar både push ups, bruker strikk osv. Er det din fitnesstrening som gjør at du har klart å holde nivået så lenge?

-Ja, den fysiske treningen har vært viktig. Det er mye hardt arbeid i løpet av treningsuka, og ikke minst forberedelser før kampene.

Hvor lenge kan du holde dette nivået?

-Det blir stadig tøffere, ikke minst fordi vi har et så sterkt landslag i Tyskland. Men jeg håper å kvalifisere meg for OL.

I Borussia Düsseldorf har du en norsk lagkamerat, Borgar Haug. Hvordan er det å spille med han?

-Jeg har faktisk hatt en norsk lagkamerat tidligere også, Øyvind Aas, for mange år siden.

Det var gøy å få Borgar som lagkamerat. Han kom til klubben vår foran denne sesongen, og er veldig lærevillig. Han er en veldig sympatisk person. Jeg liker å trene med Borgar, han er en veldig entusiastisk bordtennisspiller. Han gjør det godt i klubben vår og er en god lagkamerat.

Hva er ambisjonene for Borussia Düsseldorf denne sesongen?

-I vår klubb er alltid ambisjonene høye. Vi går for «The Treble», å vinne Bundesliga, den tyske cupen og Champions League. Borgar vil være en viktig brikke i vårt lag. Han bringer også mye godt humør inn i laget. Vi ser fram mot fortsettelsen av sesongen.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping