Bordtennis / Nyheter / 2023 / Champions League: Borussia Düsseldorf er i god rute
Foto: Borussia Düsseldorf
Foto: Borussia Düsseldorf

Champions League: Borussia Düsseldorf er i god rute

Champions League I bordtennis har kommet godt i gang. Etter kvaliken har årets gjeveste klubbturnering som har vært spilt siden sesongen 1998-99, vært gjennom fase 1, der de seedede lagene ikke spilte. Vi er nå i fase 2 der topplagene som favorittene Borussia Düsseldorf med Borgar Haug, og deres erkerival Saarbrücken spiller. Borussia Düsseldorf er den mestvinnende klubben med hele tolv titler i denne turneringen, mens den belgiske klubben Villette Chalreroi er nest best med sju titler.

Denne sesongen er ingen svenske lag kvalifisert for CL. Fra Norden er det danske Roskilde som er det eneste laget som har vært med. Fire grupper med fire lag i hver spilte i første fase av CL, før vinneren av hver gruppe gikk inn i fase 2 der de seedede lagene er trukket med tre lag i hver pulje. Borussia Düsseldorf spiller mot Sporting Clube de Portugal og SPG Felbermayr Wels fra Østerrike.

Borgar Haugs klubb har åpnet med to behagelige seire mot gruppemotstanderne, de har kun tapt et eneste sett og altså vunnet begge lagkampene 3-0. Gruppevinnerne går til sluttspillet som denne sesongen spilles i et nytt format med Final Four i Saarbrücken. Det er ikke veldig høye odds på at man opplever en reprise av fjorårsfinalen mellom nettopp Saarbrücken og Düsseldorf, der førstnevnte vant etter omspill. Final Four spilles siste helga i mars neste år.

Borussia Düsseldorf har mulighet til å vinne trippelen i år. Da vi intervjuet Timo Boll under lag-EM i Malmö, var han tydelig på at klubbens uttalte mål er å vinne alle tre turneringene klubben er med i. I tillegg til Champions League er de i kvartfinalen i den tyske cupen der de spiller mot Bad Königshofen 15. november der Düsseldorf har hjemmekamp. Vinner de kvartfinalen blir det Final Four også i cupen som spilles 7. januar neste år, i det som trolig blir en fullsatt Ratiopharm Arena i Ulm.

I Bundesliga gjør Borussia Düsseldorf det også skarp. De leder serien sammen med Saarbrücken med 12 poeng og utrolig nok samme målforskjell 18:4. De to lagene barker sammen i en forrykende kamp i Hamburg 27. desember der Joja Wendt, den verdenskjente pianisten som holdt konsert under veteran-EM i Sandefjord, skal holde musikalsk vorspiel for tilskuerne. Vinneren av denne kampen tar et godt grep om det prestisjefylte Bundesliga-trofeet.

Av enkeltspillere har Darko Jorgic fra Saarbrücken gjort det sterkest hittil i serien med 8-0 i matchkvote. Borgars lagkamerat Anton Källberg er nest best så langt med 7-1. Borgar er rangert som nummer 24 i Bundesliga, og han har profilerte spillere som Patrick Baum, Ruwen Filus og Alvaro Robles bak seg på lista. Vi håper Borgar snart skal ut i nye kamper for laget sitt.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping