Bordtennis / Nyheter / 2023 / Borussia Düsseldorf og Borgar Haug er i semifinalen i den tyske cupen!
Foto: Borussia Düsseldorf
Foto: Borussia Düsseldorf

Borussia Düsseldorf og Borgar Haug er i semifinalen i den tyske cupen!

Onsdag denne uka ble den første kvartfinalen i den tyske cupen spilt mellom Borussia Düsseldorf, Borgar Haugs lag, og Bad Königshofen. Kampen gikk i fryktede Arag Centercourt, hjemmebanen til Borgar, og stedet der de aller fleste motstanderne må reise hjem fra uten å ha vunnet noe som helst.

På den tyske sportskanalen Dyn brukte kommentatorene mye tid på å diskutere Borgar før kampen. Det var mot nettopp Bad Königshofen at Borgar fikk sin drømmedebut i Bundesliga ved å vinne sin første kamp i Europas hardeste bordtennisliga.

Dessverre ble det ikke spill på Borgar denne onsdagskvelden i Düsseldorf. Lagleder Danny Heister valgte å stille med Anton Källberg, han som nettopp har inntatt førsteplassen på den svenske rankingen, evigunge Timo Boll og regjerende Europa-mester Dang Qui.

Laget tok nok en komfortabel seier. Nå er de i semifinalen i cupen og semifinalene og finalen spilles foran en fullsatt stadion i Ratiopharm Arena i Ulm 7. januar neste år.

Borussia Düsseldorf skal allerede neste torsdag ut i ny kamp i Bundesliga mot tabellfirer Karlsruhe-klubben Grünwettersbach med blant andre Ricardo Walther og Wang Xi.

Borgar Haug sitt lag har ikke tapt en eneste kamp denne sesongen, verken i cupen, Bundesliga eller Champions League. Det var også tydelig under kampen mot Bad Königshofen at det bortskjemte hjemmepublikumet i Düsseldorf gjerne vil se Borgar Haug spille mer. Det var stor jubel da han ble presentert på laget og etter kampen måtte han skrive autografer til hjemmefansen.

I romjula vil det det store slaget stå i Bundesliga når Borgars klubb skal ut mot erkerivalen Saarbrücken i storkampen som skal spiller i Hamburg.

I Champions League vil også TTC Neu-Ulm gi knallhard konkurranse, laget til Dimitrij Ovcharov og Truls Möregårdh. Dette er en klubb ved Donau-elva som ble stiftet så seint som i 2019. Lin Yun-Ju som vant WTT Champions i Frankfurt for kort tid siden spilte for klubben i fjor. TTC Neu-Ulm trakk seg fra Bundesliga etter forrige sesong og spiller kun i Champions League denne sesongen.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping