Bordtennis / Nyheter / 2023 / Bordtennis + Parkinson = sant!
Bordtennis er bra for oss sier Edgar Spelrem, Tor Anders Rasmussen (trener), Edna Haustreis og Steinar Arnesen.  Foto: Tor Anders Rasmussen
Bordtennis er bra for oss sier Edgar Spelrem, Tor Anders Rasmussen (trener), Edna Haustreis og Steinar Arnesen. Foto: Tor Anders Rasmussen

Bordtennis + Parkinson = sant!

Tirsdag 7. november gikk endelig startskuddet for Rana BTK sitt Parkinson-parti. Etter noe tids planlegging kom vi endelig i gang!

På første trening var det fire spillere, men det vil komme flere etter hvert. Noen hadde spilt litt før og andre var bordtennis helt nytt for. I første omgang er det satt av en time pr uke, så kan vi øke etter hvert.

Vi startet med enkle øvelser for å trene opp øye-hånd koordinasjon samt det å bli kjent med ball og racket sto sentralt.

Etter litt backhand/backhand ble det også tid til litt spilling. Og gjengen ble faktisk svette, så enigheten var stor om at neste gang er det treningstøy som gjelder!

Det var utrolig morsomt å se at man ganske raskt fikk bedre kontroll over kropp og utstyr og flere av deltakerne ble overbevist om at bordtennis vil være et godt supplement for å trene/takle sykdommen. Dette anbefales til flere bordtennisklubber – her kommer virkelig visjonen «bordtennisglede for alle» til sin rett!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping