Bordtennis / Nyheter / 2023 / Aida og Merethe slår verdensmesterne med stil – klar for finale!
Foto: Jan Bergersen
Foto: Jan Bergersen

Aida og Merethe slår verdensmesterne med stil – klar for finale!

WOW! Hvilken kamp våre jenter leverte! Slik var settene:

Sett 1: Norge kommer skjevt ut i starten og ligger under 0-4, det engelske laget med Grace Williams og Lucy Pickard presser Aida og Merethe på defensiven. De engelske jentene presser vårt lags første-returer og tar styringa. Våre jenter kommer aldri inn i flyten. De engelske jentene vinner komfortabelt 11-5. Men bare vent …

 

Sett 2: Returene begynner å sitte bedre, plasseringene og vinklingsspillet tar seg opp, og plutselig er vi med i matchen! Norge tar ledelsen 9-7, men ta klassereturer fra UK-damene gir 9-9. Våre jenter viser mental styrke på slutten og drar det i land med 13-11! Verdensmesterne er nemlig ikke uslåelige, så det så!

 

Sett 3: Picard/Williams svarer bra i dette settet, selv om våre jenter begynner meget sterkt og tar en 4-1-ledelse. Oppskriften begynner å sitte med bedre returer fra Merethe. Det gjør igjen at Aida kan angripe med sin fryktede forehand! Likevel viser «the English ladies» styrke, har momentet i settet og vinner 11-7.

 

Sett 4: Fjerde sett blir en norsk parademarsj. Det begynner forholdsvis jevnt, men Norge tar initiativet. Vi går opp i en 7-3-ledelse og smashen til Aida sitter nå hver gang! Jentene utfører taktikken til punkt og prikke! Strålende gjennomført sett og 11-4!

 

Sett 5: Merethe har etter hvert spilt seg stort opp og alle returer sitter etter hvert der de skal! På 6-2 tar smått sjokkerte engelskmenn timeout. Kan man spore litt frykt for å tape? De skjerper seg litt og tar innpå til 6-5. Så er det Marte som viser klasse som coach og tar en meget viktig timeout for våre jenter. Og for å si det sånn - Derifra og ut er det igjen tvil. Norge treffer på alt, Merethe flyr over gulvet som en gaselle og vi leker med forhåndsfavorittene! Settet vinnes ganske klart 11-7 og Norge er i FINALEN!

Finalen spilles klokka 19:10 norsk tid på bord 8.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping