Bordtennis / Nyheter / 2023 / 3. Divisjon avdeling D - Modum BTK i ledelsen med Eiker og Lia på ryggen!
Foto: Phuc Cao Tran
Foto: Phuc Cao Tran

3. Divisjon avdeling D - Modum BTK i ledelsen med Eiker og Lia på ryggen!

I 3. divisjonen i år så er det masse spenning fra begge sider av tabellen! Både kampen om opprykk og kampen om nedrykk der tabellen er nesten delt i to!

Jeg starter først med spenningen på toppen der vi har Modum BTK, Eiker BTK og Lia IL 2 som kjemper om førsteplassen. Alle lagene spilte 4 kamper denne helgen og det kunne ikke blitt mer spennende! Hvis vi begynner med Modum BTK så stilte dem på seriespillet uten Joachim Sørensen denne gangen og det var unggutten Cedric Mæhle som fikk delta i stedet. Cedric fikk kun spille en dobbelkamp i Sandefjord, men her i Grimstad så fikk han med seg mye action i single også!

Mod.jpg

Modum BTK. Foto: NBTF

Etter første runde i Sandefjord så ledet Modum med 8 poeng der Lia og Eiker var rett bak dem med 6 poeng hver. Denne helgen så stilte Modum med et litt svakere lag uten Joachim og fikk smake sin første tap mot rivalen Eiker BTK. Det var faktisk veldig nærme der Cedric tok Ole Anders Gisle helt til en 5 setter men tapte den. Lag Kampen endte opp på 6-4 til Eiker og en veldig viktig vinn for dem!

Modum spilte også mot Larvik BTK, Randesund 2 og Eiker BTK 2 der de vant alle lagkampene med store marginer. Bjørn Erik Lobben har trent Cedric godt og de vant faktisk velding mange av dobbelkampene sine sammen. Cedric fikk også smake et par seiere i single og noen veldig nærme 5. Settere der det kunne ha gått Cedric sin vei. Den sterkeste seieren var da Cedric slo Milan Vuletic fra Randesund 2 som er kjent for å være en veldig kontrollert spiller. Cedric tok ledelsen 2-0 og Milan kom tilbake til 2-2 men tapte det siste settet. Hele laget til Modum jublet for Cedric! Blir spennende å se hva unggutten vil få til i fremtiden med en lang bordtennis karriere foran seg!

Lika IL 2.jpg

Lia IL-BTG 2. Foto: Phuc Cao Tran

Lia IL 2 slo Eiker BTK 2, Randesund 2 og Larvik BTK med gode marginer, her holder de godt følge med lederen Modum BTK.

Eiker BTK.jpg

Eiker BTK. Foto: Phuc Cao Tran

Eiker BTK slo som sagt Modum BTK i en veldig viktig kamp. De slo også Drammen BTK 2, Husøy Foynland 2 med gode marginer. 

Da har alle 3 lagene på top 3 seiere hver der Modum BTK har 1 tap. Den siste kampen for hele helgen var mellom Eiker BTK og Lia IL 2. Spenningen var på absolutt det høyeste mellom disse 2 lagene på Lia sin hjemmebane. Begge lagene var utrolig jevne og Lia tok en tidlig ledelse etter de 4 første singlekampene med en 3-1 ledelse. Begge lagene tok en dobbelkamp hver, og stillingen var 4-2 til Lia IL. I oppe kampene så hadde Eiker stålkontroll og tok begge kampene for å utjevne stillingen til 4-4. I de 2 siste nede-singlekampene så tok Ole Sætra Tønnevold en ganske grei seier mot Morten Tronrud og vant den 3-1. Ledelsen gikk til Lia 5-4 og Rune Byremo ledet 2-1 i sett mot Ole Anders Gisle. Byremo hadde en god ledelse i 4. Sett men Gisle kom tilbake og tok settet 11-9. Det raknet litt for Byremo i siste sett og Gisle tok seieren 11-7 og dermed utjevnet kampen til 5-5. Det kunne ikke vært nærmere resultat mellom topplagene i divisjonen!

Etter helgens resultater ligger Modum BTK fortsatt på førsteplass med 14 poeng, og Eiker BTK og Lia IL 2 på andreplass med 13 poeng hver. De 2 siste rundene for divisjonen blir arrangert først av Modum og deretter Eiker. Begge klubbene har sterke spillere i klubben som de kan ta i bruk for å sikre seg en god sjanse for opprykk. Det gjenstår å se hva som vil skje mot slutten av sesongen!

Husøy Foynland 2.jpg

Husøy Foynlad 2. Foto: Phuc Cao Tran

I midten av tabellen ligger Husøy Foynlad 2. I den første kampen spilte de mot Randesund 2 som hadde 0 poeng fra forrige serierunde i Sandefjord. Det ble også arrangert 1. Divisjon samme helgen hos Lia, og de hadde en skadet spiller. Her måtte Gabriel Fevang fra 3. Divisjon laget stilte opp i førstedivisjon, så laget til Husøy var svekket for helgen.

Randesund.png

Randesund 2. Foto: Phuc Cao Tran

Randesund 2 stilte opp forberedt og holdt hodet kaldt gjennom kampene. Randesund tok begge oppe kampene mens Husøy tok begge nede kampene. Vi tok en dobbelkamp hver og stillingen var 3-3. Her kom Randesund sterkt ut med de 4 siste singlekampene og tok seieren over Husøy 7-3! Randesund 2 vant sine første poeng i divisjonen! Viktig for kampen om nedrykk!

Larvik BTK.jpg

Larvik BTK. Foto: Phuc Cao Tran

Nå kommer vi til de 4 siste lagene i divisjonen. Larvik BTK, Eiker BTK 2, Randesund 2 og Drammen BTK 2.

Larvik BTK har et veldig sterkt par som spiller opp med Amadeus og Magne, men nede paret slet veldig med kampene sine i denne runden. Larvik spilte først mot Drammen 2 der det var jevnt hele veien. Nede paret fra Drammen greide akkurat å dra til seg to fem-settere der Markus Knigge vant mot Mousa 11-9 og Lionel Tokarz vant mot unggutten Viktor 13-11. Dette kunne definitivt godt Larvik sin vei, men lagkampen var jevnt hele veien til 5-5 i stilling. Begge lagene fikk 1 poeng hver.

Larvik tapte sine 3 neste kamper mot topplagene Modum BTK, Lia IL 2 og midt-laget Husøy Foynland 2. De tok kun med 1 poeng fra denne runden.

Eiker BTK 2.jpg

Eiker BTK 2: Foto: NBTF

Eiker BTK 2 hadde en veldig nær kamp mot Husøy Foynland 2. Husøy fikk en 4-0 ledelse etter de 4 første singlekampene, men dette var ikke uten motstand! Nemlig 3 av disse kampene gikk til 5 settere og den siste kampen kunne også veldig lett godt til en 5 setter der Filip tok det 4. Settet 13-11 mot Marcin Banek. Eiker kom sterkt tilbake i dobbelkampene og tok dem begge. Stillingen er nå 4-2 i Husøys favør. Tom Buettner vant en 5-setter mot Marcin Banek mens Theodor Brekke vant sin kamp 3-0 mot Filip. Stillingen er nå 5-3. Hans Dahlberg tok en viktig seier mot Erik Wike Ljungblad og tok stillingen til 5-4. Jakob Sandvik Wisløff avsluttet drømmen til Eiker 2 der han slo Lars Kyllingstad 3-2 og dermed gikk seieren til Husøy, 6-4.

Eiker BTK 2 slot Drammen BTK 2 med store marginer, og tapte mot topplagene Modum BTK og Lia IL 2, 8-2 i alle 3 lagkampene.

Randesund 2 hadde en veldig tøff seriestart i Sandefjord der de kom ut med 0 poeng, etter et bittert nederlag mot Drammen BTK 2 6-4 i stilling. Her kom vi sterkt tilbake og tok første kampen mot Husøy 7-3! Var veldig fornøyde med våre 2 første poeng, men kunne dessverre ikke ta dette momentet videre mot Lia IL 2 der vi tapte 9-1. Neste dag var vår første kamp mot Modum BTK, vi hadde et håp om å prestere bedre som den første kampen mot Husøy dagen før, men her er Modum laget utrolig sikkert, til og med Cedric som jeg nevnte tidligere! Vi tapte denne kampen også 9-1.

I siste kampen for serierunden så var det å hevne oss mot Drammen BTK 2. De hadde tatt en seier fra oss i forrige serierunde, så her var det på tide å vise hva Randesund har å tilby! Etter 9 kamper ledet Randesund 9-0. Det var en utrolig jevn kamp mellom Milan Vuletic og Reidar Hæhre. Milan ledet 10-8 i 5. Sett men kom Reidar tilbake og tok seieren 12-10! Stillingen ble til slutt 9-1 til Randesund 2. Randesund sikret seg enda 2 viktige poeng.

Drammen BTK 2.jpg

Drammen BTK 2. Foto: Phuc Cao Tran

Drammen BTK 2 hadde en veldig tøff helg, men tok med seg et viktig poeng mot Larvik BTK i sin første kamp.

Etter andre runde i serien så ligger Modum BTK fortsatt på førsteplass med 14 poeng. Etterfulgt av Eiker BTK og Lia IL 2 med 13 poeng hver. Under dem så ligger Husøy Foynland 2 midt i tabellen med 8 peong. De 4 siste lagene som kjemper om nedrykk er Larvik BTK med 5 poeng, Eiker BTK 2 og Randesund 2 med 4 poeng hver, og til slutt Drammen BTK 2 med 3 poeng.

Neste serierunde blir på Modum den 3. Og 4. Februar 2024, vi gleder oss til å se alle sammen igjen!

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV