Bordtennis / Nyheter / 2023 / 2.div avd A: Lia IL-BTG GULL, Stord BTK SØLV, Husøy og Foynland IF BRONSE
Foto: Marianne Troppen Hornes, Brage Titlestad og Atle Irgens
Foto: Marianne Troppen Hornes, Brage Titlestad og Atle Irgens

2.div avd A: Lia IL-BTG GULL, Stord BTK SØLV, Husøy og Foynland IF BRONSE

Den siste serierunde, som i helga ble spilt i Haugesund og i Oslo, ble av det dramatiske slaget.

Ikke i toppen for der har Lia BTK ruvet fra første ball og vært i en egen klasse. De rykker veldig fortjent opp til 1.divisjon og med det sterke laget de nå har, er vi ikke i tvil om at de vil hevde seg godt også i den divisjonen.

Stord BTK.jpg

Videre har Stord BTK hele sesongen vært det nest beste laget i avdelingen og kunne velfortjent ikle seg sølvmedaljene.

Husøy.jpg

Dramatikken kom om bronseplassen og hvilke lag som rykket ned. Aller siste kampen på søndag var hengekampen mellom Fokus BTK 3 og Husøy og Foynland IF.  Den var avgjørende både for om vestfoldingene  skulle kapre bronsen og for om det ble Skien BTK eller de unge Fokus gutta som måtte følge Stavanger BTK den tunge veien ned til 3.divisjon. Husøy måtte vinne for å  få bronse og Fokus måtte vinne for å unngå nedrykk. Her var det mange års rutine mot ungdommelig energi. Hvis vi holder unge Frans på Husøy utenom regnestykket, så var det Husøy med den anselig gjennomsnittsalder på ca 60 år mot 16 åringene i Fokus.

Skien BTK.jpg

Vi i Skien BTK hadde forlatt Tigerstaden og satt i bilen på E18  da den avgjørende kampen startet og ventet i spenning på info fra Fokushallen. Først kunne Ragul (Ramkrishnan) melde at det var 3-3, det dempet ikke akkurat nervene i Haugens (JV) Toyota. Så tikket det inn 4-4 fra Kevin (Aall). Ny melding fra Kevin 5-4, det betød at Skien BTK hadde reddet plassen og kunne slippe jubelen løs. Og det betød at Fokus BTK 3 ville slå følge med Stavanger BTK ned i 3.divisjon. Da Per Erik Amundsen vant sesongens absolutt siste kamp, vant Husøy lagkampen 6-4 og sørget samtidig for at Husøy tok en sterk bronseplass. Men her var det utrolig jevnt da Husøy, Haugesund BTK og Bergen PIL alle endte på 15 poeng. Men Husøy slo de andre på bedre kamp kvote.

Thomas Låte, Stord BTK.jpg

Årets lagspiller ble ikke overraskende Stord BTKs Thomas Låte, han spilte 25 singlekamper og vant likegodt alle! Gratulerer Thomas!

Og igjen gratulerer til Lia BTK for en strålende  sesong!! Lykke til i 1.divisjon!

Alle resultater finnes her

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping