Bordtennis / Nyheter / 2023 / 2. Divisjon Avd. A - Stord dominerer kampene i vest
Foto: Ken Vidar Johansen
Foto: Ken Vidar Johansen

2. Divisjon Avd. A - Stord dominerer kampene i vest

Andre helg i november så kjempet lagene i vest mot hverandre, samt en single kamp mellom Skien og Fornebu.

La oss begynne med det som skjedde i vest! Her var det Bergen PIL, Laksevåg BTK 2, Haugesund BTK og Stord BTK som deltok. Det var en samlerunde på Olsvikhallen i Bergen og 2 single kamper i Stemmemyren Idrettshall og Stord.

I Olsvikhallen spilte Stord mot Bergen PIL og Laksevåg BTK 2. Stord og Laksevåg hadde like mange poeng før denne runden, men Stord var for sterke som forventet og tok begge disse kampene 10-0. Nå skal det sies at Laksevåg ikke stilte med det sitt aller beste lag, men det var fortsatt dominans fra Stord der de kun droppet 4 set til sammen gjennom hele lagkampen.

I dobbelkampen mellom Bergen PIL og Stord så tok Jack Feng og Thomas Sætre nesten en seier mot Roger Andersson og Georg Selsvold der nesten alle sett var 11-9. Men siste sett var 11-5 til Stord. I denne kampen så tapte Stord kun 4 sett, samme som mot Laksevåg.

De 2 siste kampene som ble spilt i Olsvikhallen var Haugesund mot Laksevåg og Bergen PIL.

Her stilte Haugesund BTK med et veldig sterkt lag og tok begge disse seirene ganske så greit, 7-3 mot Laksevåg BTK 2 og 8-2 mot Bergen PIL.

De siste kampene fra vest var spilt mellom Bergen PIL og Laksevåg i Bergen og Stord BTK mot Haugesund BTK i Stord.

I kampen mellom beste klubb i Bergen så var det veldig jevnt! Det så ut til at Laksevåg BTK 2 hadde veldig godt overtaket og ledet 5-1 etter dobbelkampene, men her kom alle fra Bergen PIL sterkt tilbake og tok det helt til 5-5, uavgjort i Bergen!

I Stord mot Haugesund så fikk vi se Lucas Skaar, en ungmann fra Stord, som fikk sin debut i 2. Divisjon! Han har spilt i 4. Divisjon tidligere i år så veldig spennende å se Stord sitt valg mot et sterkt Haugesund lag som hadde prestert tidligere denne helgen. Det gikk som forventet for Lucas i single kampene der han møtte sterke motstandere, men i dobbelkampen så tok Lucas og Thomas Irgens det helt til 5. Sett! De greide dessverre ikke å ro det i land denne gangen, men fortsatt en sterk presentasjon for sin debut! Stord vant da 7-3 mot Haugesund og beholder sin 1. Plass i avdelingen med 14 poeng og kvote på 65-5.

Så var det den siste kampen denne helgen mellom Fornebu BTK 3 og Skien BTK som ble spilt i Fornebu. Her ble det en veldig jevn kamp der stillingen var 3-3 etter dobbelkampene, men marginene var med Fornebu denne gangen der de vant et par 5-sett kamper og tok dermed kampen 6-4. 

Det var kun Randesund og Rosseland som ikke har spilt denne helgen.

Hvis vi tar en titt på tabellen så er Stord BTK på en soleklar 1. Plass med 14 poeng, etterfulgt av Haugesund BTK og Laksevåg BTK 2 med 9 poeng hver, deretter Bergen PIL med 7 poeng og Fornebu BTK 3 med 5 poeng. Skien har vært nær, men ser fortsatt etter sitt første poeng.

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping