Bordtennis / Nyheter / 2023 / 1.divisjon: Harestua gir Kjelsås kamp om opprykk!
Foto: NBTF
Foto: NBTF

1.divisjon: Harestua gir Kjelsås kamp om opprykk!

Denne helga ble det spilt serierunde i 1.divisjon i Grimstad. Alle åtte lagene i 1.divisjon var i aksjon i Sørlands-byen og oppsummert kan man si at resultatene tilsier at ingenting vil være avgjort før siste seriehelg i Bodø i april neste år.

Det var flere svært jevne kamper, hele fem lagkamper endte 6-4, noe som viser at det er et jevnt høyt nivå i divisjonen. Harestua har aller størst grunn til å være fornøyd med denne seriehelga. Amundsen-klanen, Mikkel Gudmundsen og Odd Alexander Karlsrud vant alle tre kampene de spilte. Men ikke nok med det, de vant alle 6-4, noe som viser uvanlig sterk psykisk styrke for gjengen som holder til et lite stykke fra Gardermoen. Først slo de serielederen med knappest margin, og da skjønte vi at de hadde skumle planer for resten av helga. Deretter var det Lia som måtte gå på et surt 4-6-tap mot dem. I sin siste kamp for helga skulle de møte Bodø BTK i et klassisk oppgjør som de ti siste årene nesten alltid har endt 6-4 til ett av lagene eller uavgjort 5-5.

Bodø BTK som hadde Johannes Klang på laget, svensken som spiller i Superettan for Haparanda, men trener i Halmstad, hadde klare planer om å kjempe helt i toppen av 1.divisjon. Bodø hadde vunnet begge kampene lørdag med komfortable 9-1 mot Husøy og Foynland og 7-3 mot Fornebu 2. Bodø stilte i tillegg til Johannes Klang med Andreas Wiik, Evgenii Alexandrov og Jonas Frøseth. Klubben fra nord så nok for seg at de skulle trekke det lengste strået denne gangen. Imidlertid klarte Harestua å vinne nok en 6-4-seier, i en lagkamp der de i tillegg vant hele fem fem-settere!

Med dette klatrer Harestua opptil delt førsteplass sammen med Kjelsås, som nok ikke hadde sett for seg at de skulle få så mye motstand av Harestua. De to klubbene har elleve poeng hver etter halvspilt serie. Kjelsås vant de to andre lagkampene i helga mot Husøy og Fokus 2.

Bak de to serielederne er det tre lag med åtte poeng, Fornebu 2, Bodø BTK og Lia IL. Det er altså kun tre poeng som skiller de fem første lagene.

Fokus 2 og B-72 ligger deretter med fem poeng hver og Husøy og Foynland er helt sist uten å ha tatt poeng denne sesongen. De vil trolig slite med å holde plassen.

Neste serierunde spiller 20. og 21. januar neste år på Lørenskog og Fornebu, før det altså avsluttes i Bodø i april. Her er trolig ingen ting avgjort før siste serierunde.

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping