Bordtennis / Nyheter / 2023 / 1.divisjon 2023-24: Nå braker det løs
Foto: Brage Titlestad, NBTF
Foto: Brage Titlestad, NBTF

1.divisjon 2023-24: Nå braker det løs

Denne helgen slås 1. divisjon i gang. I ligaen har vi både en dobbelt verdensmester, en som har spilt kvartfinale i VM og en favoritt til å vinne Pingisligaen.

Årets 1. divisjon samler lag fra Bodø i nord til Lia i sør og er ei samling av veldig rutinerte spillere og unge utfordrere på vei opp.

Blant de mest kjente spillerne har vi:

Pål Guttormsen: Han er kjent langt ut over bordtennisverdenen som den første norske bordtenniskjendisen. Han regjerte på landslaget på 70- og begynnelsen av 80-tallet og har hele åtte kongepokaler. Han var i finalen i kadett-EM for 50 år siden og ble europamester i double for veteraner i fjor. I år ble han dobbelt verdensmester i veteran-VM i Oman, med seier i både singel og mix. I EM på hjemmebane i sommer ble det bronse i double. Både yngre og eldre spillere vil slite mot den evigunge Pål Guttormsen.

Frode Grini: Frode er den eneste nordmannen som har spilt en kvartfinale i senior-VM for spillere uten funksjonsnedsettelse. I 1991 spilte han seg til VM-kvartfinale i double sammen med Yansheng Wang. Han har også vært proff i Frankrike og har flere NM-gull i premiesamlingen.

Wille Kindblad: Wille har spilt for Bodø i flere sesonger, men holder til daglig til i Halmstad og spiller på deres serielag som er tittelforsvarer og favoritter til å vinne Pingisligaen i Sverige.

Det er altså ingenting i veien med nivået på de beste i norsk 1. divisjon og dette er en fantastisk utviklingsarena for unge norske spillere som satser på å ta sportslige steg.

Følgende lag deltar i ligaen, Bodø BTK, Fokus BTK, Fornebu 2, Kjelsås BTK, Harestua IL, B-72, Husøy og Foynland IF og Lia BTK.

Det er ikke helt enkelt å spå sluttabellen i 1. divisjon fordi det kommer mye an på hvem de ulike lagene stiller med i hver serierunde, men Kjelsås og Fornebu 2 vil trolig ha et ord med i laget om seier og opprykk til Stiga-ligaen. I den andre enden har enkelte av lagene tippet Husøy, men vi tror erfarne spillere som Kevin Aall og Vegard Berling vil ha et ord med i laget for å gjøre den spådommen til skamme.

Vi ønsker alle 1.divisjonslagene lykke til denne sesongen og vi håper klubbene som arrangerer serierundene legger sin ære i godt arrangerte serierunder med dommere, resultatservice og alt man kan forvente av den nest høyeste divisjonen i norsk bordtennis.

Presentasjon 1. DIVISJON.pdf

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping