Trondheim BTKs lag bak og B-72s lag foran. Begge lagene styrer mot plassering blant «topp 4». Foto: Øivind Eriksen
Trondheim BTKs lag bak og B-72s lag foran. Begge lagene styrer mot plassering blant «topp 4». Foto: Øivind Eriksen

Full runde i Stiga-ligaen for damer i helga

Det er halvspilt serie i Stiga-ligaen for damer etter helgens kamper i Fornebuhallen og B-72-hallen, bortsett fra hengekampen mellom B-72 og Fornebu BTK. Fokus BTK troner på toppen, med 12 poeng etter 7 kamper, med trioen Notodden BTK, B-72 og Trondheim BTK på plassene bak, med henholdsvis 11, 8 og 7 poeng.

Denne kvartetten er favoritter til å kvalifisere seg til sluttspillet, der de fire beste lagene får plass, men både Kobra BTK og Fornebu BTK, begge med 6 poeng, har fremdeles heng på en sluttspillplass. Og usikkerheten rundt forfall på nyåret gjør at det fort kan bli overraskelser i den andre delen av Stiga-ligaen.

I helgens kamper var det noen sykdomsforfall, blant annet Cristine Kalvatn fra Fokus BTK, sammenlignet med den forrige runden, og i tillegg hadde både Trondheim BTK og B-72 forsterkninger. Trondheim BTK slo Fokus BTK 6-4 i en jevnspilt kamp lørdag, mens B-72 tapte 2-6 mot Notodden BTK og slo Trondheim BTK med samme sifre søndagen. I bunnen av tabellen vant Klemetsrud BTK 6-3 mot Island, og sendte Island helt ned til 8. plass.

Notodden BTKs polske duo Julia Girulska og Iwona Kuszaj er såpass sterke og stabile at Notodden BTK kan stikke av med seieren i sesongens Stiga-liga, men de norske ungjentene i Fokus BTK, B-72 og Trondheim BTK vil garantert gi hard kamp helt til siste kamp er spilt, både i grunnspillet og i sluttspillet

Den neste runden, med 16 seriekamper, spilles 21. og 22. januar i Trondheim, og den utsatte kampen spilles 16. januar.

Her finner du nyheter fra seriespill

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping