Borgar Haug, Fornebu BTK. Foto: Brage Titlestad
Borgar Haug, Fornebu BTK. Foto: Brage Titlestad

Første samlerunde i STIGA-LIGAEN er ferdigspilt

Spådommen om en spennende seriestart ble sann. Mange av helgens lagkamper ble spilt helt ut, og flere varte godt over tre timer. Totalt ble det spilt 140 tellende enkeltkamper, noe som gir et snitt på 8,2 enkeltkamper per lagkamp. Det er en økning fra fjorårets snitt på 8,0, og serien virker dermed foreløpig å være jevnere enn i fjor.

Fornebu i forventet ledelse

Fornebu vant alle sine kamper denne helgen. Med sin brede stall var det ikke noe problem å spille 6 kamper på 4 dager. Borgar Haug hadde i tillegg tatt turen fra Halmstad, og utgjorde dermed en ekstra forsterkning for et allerede godt lag. 3162 rankingpoeng i snitt for de fire beste spillerne er solid, og det er vanskelig å gi Fornebu noe annet enn et favorittstempel i årets serie.

Svært jevnt bak Fornebu

Bak Fornebu er det særdeles spennende, og hele 5 klubber er med i kampen om de resterende 3 sluttspillplassene.

Laksevåg har de senere årene alltid vært med i toppen av STIGA-LIGAEN, og det er de også i år med sin foreløpige 2. plass. 3 seire og 1 tap (mot Fornebu) ble fasiten etter helgen for guttene med en gjennomsnittlig rankingsum på 2950 poeng. Det skal sies at de ikke hadde med Hampus Søderlund i kampen mot Fornebu. Hadde de hatt det, ville resultatet høyst sannsynlig blitt noe annet enn 1-6. Med Hampus oppe og Jimmy Ojakangas nede skal ikke Fornebu føle seg for sikre.

Fokus følger på plassen etter Laksevåg. Seriens yngste lag har en gjennomsnittlig rankingsum på 2639, og endte helgen med 2 seire, 2 uavgjorte og 1 tap. Den solide, og noe overraskende seieren mot Nidaros var spesielt imponerende. Ungguttene er i stadig utvikling, men har fortsatt en vei å gå før de kan true Fornebu. Kanskje de får det til i løpet av sesongen?

B-72 imponerte i sine første STIGA-LIGA-kamper siden 2017/2018-sesongen. Lørenskoglaget, forsterket med Martin Frøseth fra Tingvoll og danske Mathias Larsen, endte helgen med samme poengsum som Fokus på plassen over. Også B-72 hadde en imponerende seier mot Nidaros, der Rebekka Carlsen ble matchvinner etter å ha vunnet to kamper oppe.

Jevnaker gjorde en god figur i årets første seriehelg. Herrene fra Hadeland, forsterket med svenskene Anders Eriksson og Peter Hedram, kunne sette kursen hjemover med 4 poeng i bagasjen. Jevnakers ener, Anders Eriksson er seriens foreløpig beste spiller, og Jevnaker var også laget som var nærmest å stjele poeng fra Fornebu.

Nidaros fikk det tøffere enn ventet med 2 poeng på fire kamper. Det er små marginer i bordtennis og hadde de bikket den andre veien, kunne det fort blitt uavgjort mot både Laksevåg og B-72. Kampen om sluttspillplass er derimot helt åpen og med gode resultater resten av sesongen kan mye skje.

Hardanger og Snarøya i bunnen

Hardanger lider etter tapet av Thomas Låte og da holder det ikke at Roger Andersson fortsatt gjør sine saker bra i førsteposisjon. 1 uavgjort mot Snarøya etter fire spilte kamper er nok under forventet. Selv om sesongstarten var litt trøblete, skal ikke Hardanger avskrives. Det er i skrivende stund kun 1 poeng opp til Nidaros på plassen over.

Snarøya avsluttet også helgen med 1 poeng etter uavgjortresultatet mot Hardanger. Det er sannsynligvis behov for forsterkninger dersom plassen skal beholdes, men det er morsomt at ungdommene, ledet an av spillende lagleder Robin Petterson, utfordrer de etablerte lagene. Kanskje kan også Snarøya forbedre seg utover i sesongen?

Spennende fortsettelse

Neste runde i STIGA-LIGAEN går av stabelen 5. og 6. november. Kampene spilles både på østlandet og vestlandet. Klarer Fornebu å unngå poengtap? Fortsetter Fokus fremgangen? Kan Nidaros kjempe seg tilbake på sluttspillplass? Mange spennende spørsmål skal besvares om en drøy måned.

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV