Foto: NBTF
Foto: NBTF

DEN STORE TESTEN

Hvordan arrangerer man et bordtennisstevne med 4000 deltakere? Svaret er at man må lære av de som gjør det ofte!

Veteran-NM i mai var en god anledning for å teste flere ting før veteran-EM neste år. Vi valgte å bruke anledningen til å lære oss turneringssystemet som brukes i europeiske turneringer, og til å etablere en kjernegruppe av de som skal jobbe med selve turneringen på Oslofjord neste år. Til å instruere oss hentet vi inn Michael Theis, som også skal lede sekretariatet til EM. 

Det ble en bratt, frustrerende og morsom læringskurve! Vi fikk testet seeding, trekning, kamprekkefølge/puljeskjema, resultatinnlegging, trekning til A og B-sluttspill, feilretting, resultatservice og mye mer. Det gjenstår en del områder som vi ikke fikk testet ut, slik som f.eks. table manager-funksjonen, gjennomgang av puljeskjemaer ute ved bordet, påmelding/avmelding til B-sluttspill osv., men vi fikk også en oversikt over hvordan dette bør organiseres. Det var interessant å se likheter og ulikheter fra programvaren vi stort sett bruker i Norge. Følelsen var litt som å gå fra en VW Caddy til en semitrailer med LPG-tank. Begge er varebiler, men bruksområdet og kompetansebehovet er helt ulikt. Generelt veldig bra, tungt og fleksibelt, men også veldig avhengig av at man har en med riktig sertifikat tilstede! Forskjellene mellom internasjonalt regelverk og konkurransereglementet kom også tydelig frem i en del tilfeller, bl.a. forskjeller i hvordan man forholder seg til sene forfall, justering av trekning osv.

EM blir også en IT-teknisk øvelse, et aldri så lite LAN-party, der vi skal koble oss på samme nettverk i flere haller, i et back-office og på informasjonsdisker. Det blir noen meter med patchekabler, et antall routere og switcher! Igjen er det behov for litt annen kompetanse enn det vi vanligvis fokuserer på i et vanlig norsk stevne.

I tillegg til det tekniske ble det også tid til en casebasert diskusjon om utfordringer som oppstår når man jobber med større turneringer. 

I ettertid ser vi at dette var en helt nødvendig øvelse å gjøre! Det hadde vært utrygt å planlegge et EM uten en kjernegruppe som kan turneringssystemet, og uten å ha testet hvordan alt virket. 

Og så stopper vi ikke kompetansebyggingen her: Jack Feng og Victor Hellevik reiser også til veteran-EM i Rimini nå i juni, for å jobbe tett med Michael Theis i stevneadministrasjonen. Det blir en spennende opplevelse, og nok et langt steg på veien til et godt gjennomført EM neste år!

Følgende var med den store testen: Torstein Rønningen, Liv Sæther, Jens Salvesen, Victor Sundve Hellevik, Jack Feng, Kim-Erling Bolstad-Larssen, Karl Børre Reite og Svein Egenberg.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping