Foto: Olympiatoppen
Foto: Olympiatoppen

BORDTENNISFESTIVAL I LONDON

Om fire år, i 2026, feirer alle bordtennismennesker 100-årsjubileum. Det var i 1926 ITTF, det internasjonale bordtennisforbundet, så dagens lys. ITTF ble stiftet av Danmark, England, India, Sverige, Tsjekkoslovakia, Tyskland, Ungarn, Wales og Østerrike.

I forbindelse med 100-årsjubileet er det mange som tenker stort, med enorme tanker, ideer og planer. Hva som til slutt realiseres vil tiden vise, men en av de råeste ideene har England, en av stifterne.

England vurderer å arrangere en massiv bordtennisfestival i mai 2026, i konferansesenteret ExCel, London, med intet mindre enn både lag-VM, para-VM og VM for veteraner på programmet, samtidig!

Det var nettopp i ExCel at NBTF feiret tidenes beste norske resultat, under Paralympics 2012, den gangen Tommy Urhaug vant paralympisk gull i en smekkfull ExCel og foran hele det norske folk, i beste sendetid på NRK. 14 år senere skal kanskje hele bordtennisfamilien, med 227 medlemsforbund, feire 100-årsjubileet i London. Hver for seg er de tre mesterskapene enorme arrangementer, og bare tanken på å arrangere alle tre samtidig er overveldende. England planlegger å legge frem sitt jubileumskonsept til behandling og godkjenning på ITTF-kongressen i Durban, Sør-Afrika, i 2023.

I mai 2026 er Tommy bare 45 år. Det er jo ingen alder for vår bordtennis-konge. Tommy, Aida og våre nye para-stjerner i para-VM, Borgar, Rebekka og fremtidens gutter og jenter i lag-VM, og med Pål & co i veteran-VM skal kanskje våre spillere kjempe om VM-medaljer i tre kompakte VM, under samme tak, med titusener av bordtennissupportere fra hele verden ringside. Vi har mye moro foran oss, folkens!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV