Idrettspresident Berit Kjøll sammen med utøverne og støtteapparatet som skal til Deaflympics i Brasil i mai. Foto: Pernille Ingebrigtsen
Idrettspresident Berit Kjøll sammen med utøverne og støtteapparatet som skal til Deaflympics i Brasil i mai. Foto: Pernille Ingebrigtsen

Bordtennis i Deaflympics i Brasil

Som så mange andre arrangement ble Deaflympics utsatt i 2021 på grunn av covid-19 pandemien. Nå er det endelig klart og søndag 1. mai går startskuddet for den 24. utgave av Deaflympics som skal holdes i Caxias do Sul i Brasil.

Deaflympics er et stort internasjonalt idrettsarrangement som blir organisert av International Committee of Sports for the Deaf (ICSD). Første gang det ble arrangert er helt tilbake til 1924 i Paris og det har siden da vokst til det det er i dag med hele 21 forskjellige idretter under årets Deaflympics. Historisk sett vil det bli første gangen at et land fra Latin Amerika er vert for Sommer Deaflympics og det er forventet at mer enn 6.000 utøvere fra nester 100 ulike nasjoner skal delta.

Under samlingen på Olympiatoppen 30. mars ble den norske troppen offisielt tatt ut og totalt syv utøvere fra ulike idretter fikk en billett til Brasil. Blant dem er Jan Roger Andersson fra Hardanger Bordtennisklubb som skal delta i sitt andre Deaflympics. Han skal sammen med sin far og coach Roger Andersson representere Norge. Jan Roger håper å komme seg videre fra gruppespillet denne gangen og dermed forbedre sin prestasjon fra Deaflympics i 2017.

Vi ønsker Jan Roger og Roger Andersson lykke til!

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping