Margo Olavesen. Foto: Øivind Eriksen
Margo Olavesen. Foto: Øivind Eriksen

50-årsjubileum i B-72 med damer i ledelsen!

B-72 er en av våre største klubber. Lørenskogklubben feirer også 50-årsjubileum i 2022. Margo Olavesen er klubbens leder, noe hun har vært siden 2020. I årene 2010 – 2017 var Liv Sæther leder i Lørenskogklubben, så det er ingen tvil om at det er damene som styrer jubilanten. Mellom disse to damene var Sven Wertebach klubbens leder i perioden 2017 – 2020. Blant profilerte damer i klubbens styre de siste årene kan nevnes Sonja Obradovic, Ragna Grindheim, Hien My Do Vo og Brit Balgaard.

Det er en voldsom aktivitet i B-72. Med mer enn 250 medlemmer, mange nybegynnere, et stort voksenparti, flere arrangementer hvert eneste år og stor deltakelse i flere nasjonale stevner er det mye å ta tak i for styret, arrangementsstaben og trenerne. B-72-hallen på Lørenskog er klubbens hjerte, med bordtennis nær sagt døgnet rundt 365 dager i året. I tillegg til treninger er det ofte turneringer og seriespill i B-72-hallen, og det neste store arrangementet der er B-NM 7. og 8. mai.  

I koronaperioden 2020 – 2022 gikk medlemstallet i B-72 ned. Det var strenge koronabestemmelser i Lørenskog kommune under pandemien, men nå er rekrutteringen endelig på vei oppover igjen. En periode i 2021 var det 50 nybegynnere på treningene, men mange av disse forsvant under pandemien. I 2022 er det nærmere 70 nybegynnere i B-72-hallen.

Margo Olavesen er fornøyd med rekrutteringen. Klubben har også et godt trenerapparat med hovedtrener og daglig leder Sindre Åteigen, nybegynnertrener Jonas Flåøien og en rekke andre trenere som tar seg av alle som vil forsøke seg ved bordet.

B-72 er også en av våre største og beste arrangører. En velsmurt arrangementsstab med Sven Wertebach og Liv Sæther i spissen, står for flere store turneringer hvert eneste år, både norske mesterskap, internasjonale og nasjonale stevner. 2. og 3. april arrangerte B-72 regioncup med 270 deltakere, norsk rekord så langt i 2022. 28. og 29. mai står tradisjonsrike Mega Scandinavian Cup på programmet, et stevne som har potensiale til over 300 deltakere.

Damer eldre junior singel.jpg

Rebekka Carlsen. Foto: Brage Titlestad

B-72 arrangerte Hoved-NM i 2018 og 2019, to mesterskap som definitivt tok vårt seniormesterskap til et nytt nivå. Klubbens damespillere, anført av Rebekka Carlsen, 22-åringen som jubilerte med 50 norske mesterskap i NM for eldre juniorer i Trondheim, forsyner seg også grovt av NM-titler på alle nivåer.   

Margo Olavesen forteller også om Norges største voksenparti med over 60 spillere. Dette partiet har også egne trenere og er med på mangfoldet i klubben. Margo er også takknemlig for å være i en klubb der så mange frivillige stiller opp når det trengs. Den første helga i juni blir det felles klubbtur med buss til NM for yngre i Bergen, et sosialt tiltak som bidrar til å sveise sammen spillere, trenere, ledere og foreldre.

Selv om det meste er på stell i B-72 har klubben også nye ambisjoner. Margo og B-72s styre jobber med klubbutvikling hele tiden, og ønsker at klubben skal bli sterkere på herresiden og kvalifisere seg til Stiga-Ligaen igjen. På damesiden har klubben vunnet flere NM-titler og Kongepokaler de siste årene.

Norges Bordtennisforbund gratulerer B-72 med 50-årsjubileet!

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV