Lia IL er fortsatt ubeseiret etter andre samlerunde.
Lia IL er fortsatt ubeseiret etter andre samlerunde.

2.div. avd. A: Lia IL fortsatt på topp

Lia IL cruiser videre og er fortsatt ubeseiret etter andre øst-mot-vest samlerunde. Men i helga måtte laget avgi sitt første poeng, da det ble uavgjort 5-5 i en velspilt og underholdende kamp mot Stord BTK. Oppe spillerne på disse 2 lagene er i en klasse for seg, og befinner seg også på de 4 øverste plassene på årets spiller lista.

Stord BTK.jpg

Helt på toppen troner Stord BTKs Thomas Låte som er en kunstner med rackert og ball, og nok passer bedre i eliteserien enn i denne divisjonen, det er litt som om Messi skulle spilt i PostNord ligaen. Imponerende spill også av makker Thomas Irgens, ubeseiret også han i helga, tok bl.a. en sterk seier mot Lia ILs danske fyrverkeri, Martin Lund Nielsen. 

Husøy henger også godt med i toppen, selv om det ble færre poeng på laget enn i Grimstad, nå ligger vestfoldingene på en sterk bronseplass.

Bergen PIL er tett bak og spilte seg oppover med 3 seire i helga og er nå på 4.plass. Spesielt ikke altfor unge, men lovende Morten Bendiksen, spilte på all time nivå og vant mange jevne kamper på lørdag og alle sine kamper på søndag, hele 5(!) av single kampene ble dratt i land i det 5.settet. Imponerende også med tanke på hans deltakelse på julebord på lørdag kveld, han holdt seg nok unna dansing i bar overkropp med slipset rundt panna natt til denne søndagen.

Bergen PIL.jpg

Når vi er inne på Bergen PIL, de stod for et prikkfritt arrangement. Perfekte spilleforhold, store hager, dommere til alle kampene, godt lys og god plass i coache området. Kiosken hadde også alt vi toppidrettsutøvere har behov for, dvs vafler og Kvikk Lunsj (med mer).  

Videre på tabellen har unggutta i Fokus og de noe eldre kara i Haugesund opparbeidet seg en fin luke til den skumle nedrykksstreken. Til tross for det gode spillet, har førstnevnte unge lag tidvis fortsatt litt å lære av de eldre vedr oppførsel ved bordet og i hallen, men det går seg nok til med litt mer rutine og oppfølging.

Under nedrykksstreken finner vi Stavanger BTK og Skien BTK, begge lagene savnet sårt sine nr. 1 spillere i helga, henholdsvis Henning Andre Finstad og Sir Aleksander Fjeldstad. Lagene spilte 5-5 og tapte ellers øvrige kamper, kortversjonen er at sesongen blir en kamp for å overleve i divisjon.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping