Foto: Ghassan Chaer
Foto: Ghassan Chaer

Thomas Weikert valgt til president i den tyske olympiske komite

Som nevnt tidligere på bordtennis.no var nylig avgått ITTF-president Thomas Weikert kandidat til vervet som president i DOSB, Den tyske olympiske komite.. de siste ukene før valget gikk ryktene på at motkandidatene økte sin oppslutning slik at dette kunne bli jevnt i avstemningen.

Imidlertid trakk Stephan Mayer, representant i Bundestag, den tyske nasjonalforsamlinga, sitt kandidatur og ble deretter valgt til visepresident. Thomas Weikert vant med stor margin mot presidenten i det tyske fekteforbundet og tidligere IOC-medlem Cladia Bokel med hele 361 mot 56 stemmer under kongressen til Den tyske olympiske komite.

IOC-president Thomas Bach gratulerte umiddelbart Thomas Weikert med valget og inviterte den nyvalgte DOSB-presidenten til IOCs hovedkvarter i Lausanne for høynivå-møter med IOC-presidenten og andre representanter i Den internasjonale olympiske komite. Weikert og Back kjenner hverandre godt fra før og snakket mye sammen under OL. Bach hadde også Weikerts verv før han ble IOC-president så det er liten tvil om at Thomas Weikert også i sitt nye verv har veldig nære forbindelser med de øverste lederne i internasjonal idrett og politikk.

Nå er bordtennis i en ny situasjon med to presidenter av nasjonale olympiske komiteer i og med at Jean Michel Saive tidligere i år ble valgt til president i den belgiske olympiske komite. Dette viser at bordtennis etter hvert har fått den respekten den fortjener i den olympiske bevegelsen og i internasjonal idrettspolitikk.

STIGA TTEX Norsk Tipping IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell