para.jpg

Parabordtennis på Camp Spinal

I år inviterte våre samarbeidspartnere, Sunnaas Stiftelsen og Sunnaas Sykehus, Norges Bordtennisforbund til å arrangere bordtennisaktivitet for brukere med ryggmargsskader på Camp Spinal. Tirsdag 15. juni var vi på plass på Norges Idrettshøyskole for å gi både brukere og mentorer en smakebit på hvordan det er å spille bordtennis.

Camp Spinal er et konsept med treningleire som arrangeres årlig for mennesker med ryggmargsskader. Hit kommer deltakere fra hele Norge som nylig har pådratt seg en alvorlig skade og har fått varig funksjonsnedsettelse. På Camp Spinal Sommer blir brukerne tatt med på aktiv rehabilitering hvor idrett og aktivitet blir brukt som middel til økt selvstendighet, integrering og et innholdsrikt liv.

Denne gangen var NBTF representert av landslagspillere Fredrik Nordsveen Johansen og Sebastian Vegsund, i tillegg til Bastiaan Burgering som er prosjektleder for parabordtennis i forbundet.

Deltakerne og mentorer kom i to grupper, begge gruppene fikk prøvd seg på bordtennis i ca 1,5 time. Under kyndig veiledning fra våre landslagspillere fikk alle en innføring i hvordan man kan varme opp som rullestolspiller, racketgrep, sprette ball på racketen, hvordan man utfører forehand og backhandslaget, og en kort forklaring på spillereglene for rullestolbordtennis. På slutten av treningen var det duket for oppvisningskamp, før noen av deltakerne fikk prøvd seg mot Sebastian
og kjent litt på skru.

Deltakerne var ivrige og engasjerte. Vi ser fram til å komme tilbake neste år!

STIGA TTEX Norsk Tipping IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell