Foto: WTT
Foto: WTT

Borgars egne tanker om junior VM

En kvartfinale og to 8-delsfinaler ble sluttresultatene for Borgar Haug i junior VM. Selv sier Borgar at han er skuffet over at medaljen glapp i double, men at han tar med seg enda mer motivasjon til å klatre opp på pallen i mesterskap som senior.

Her kan du lese Borgars egne refleksjoner fra mesterskapet:

"Mesterskapet var veldig kult å være med på! Det er en annen følelse når det bare er 4 bord i hallen og alle er showcourts. Man merker på stemningen at det er et VM hvor man kan se at alle er litt mer nøye på alt de gjør og matchene betyr litt mer enn vanligvis, da blir det også mer profesjonelt.

Selv vil jeg ikke si meg spesielt fornøyd. Jeg har en enorm stor sjanse til å ta medalje i dobbel hvor vi roter den bort helt enkelt, dette sitter selvfølgelig hardt og tungt. I mix og singel leverer jeg stabilt spill. Vi vinner en veldig bra match i første mix runde mot Taiwan! Taper mot beste kinesere i neste runde, de var bedre enn oss. I singel fikk jeg revansje i første runde mot en fra Nigeria som vi tapte i dobbel mot. En bra match av meg hvor jeg låser han bra og får spilt mitt eget spill hele matchen. I åttendelen møtte jeg den andre kineseren og legger 4-1, føler jeg er bra med i begynnelsen av nesten alle sett men han får gå i fra etterhvert hvor jeg gjør litt for enkle feil og han gjør bra saker også. For med meg en del greier å ta med meg hjem til treningshallen for å utfordre/slå de beste. Det er alltid bra!

Jeg er ferdig som junior nå og tar steg inn i neste verden, det er kult men også litt rart. Må si det er surt å gå i fra junior uten noen medaljer i de store mesterskapene. Jeg har hatt en del sjanser og dessverre ikke klart å komme meg opp på pallen. Det er bare mer motivasjon til å klare det i senior bordtennisen!"

Gundars Rusis coachet Borgar under mesterskapet, han sier at Borgar spilte veldig bra og at han presterer bra på det høye nivået som er i junior VM. Gundars forklarer også at Borgar er stabil og presterer bra i alle de tøffe matchene i både singel og double i VM. Han trenger fremdeles mer erfaring på det aller høyeste nivået som asiaterne viser. Vi ser også at 02-generasjonen som Borgar er endel av i Europa er veldig sterk og det skal bli spennende å følge dem fremover. 

For norsk bordtennis er det inspirerende å ha en spiller som Borgar som går foran og hevder seg helt i verdenstoppen i junior. Han har prestert veldig godt det året som har godt med seier i Europa topp 10 som høydepunkt. Vi er sikre på at Borgar skal fortsette å gå foran og nå nye høyder nå som han går over til senior i internasjonal bordtennis! 

Her kan du se detaljerte resultater fra mesterskapet: ITTF World Youth Championships - Tournaments - International Table Tennis Federation

STIGA TTEX Norsk Tipping IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell