Christian.jpg

Julehilsen

Da var det jul igjen, og tid for en liten oppsummering av året som har vært, samt en kikk inn i glasskulen for å ha noe å se frem til.

Året ble dessverre igjen preget av pandemien, men vi kom i hvert fall i gang med treningen igjen, og alle NM’ene våre ble arrangert til slutt. Rekordstore støttetiltak til klubbene har forhåpentligvis hjulpet noe, og vi ser at mange har gjort en stor innsats på å få opp medlemsmassene igjen. Spesielt sommer-aktiviteten var svært høy mange steder, og det er veldig gledelig, da dette vel tradisjonelt sett er en litt rolig periode i bordtennis-sesongen.  

Etter en forsiktig oppstart av turneringer og seriespill på høsten, står vi nå dessverre igjen foran en (forhåpentligvis kort) periode der arrangement blir en utfordring. Heldigvis har våre yngste spillere denne gangen blitt «skånet» fra restriksjonene, og vi håper klubbene klarer å ta godt vare på dem i tiden som kommer.  

Rent sportslig har vi hatt flere ting å glede oss over på tross av lite konkurranser: 

  • Aida’s medalje i PL står som et klart høydepunkt. Og vi var svært nære to andre medaljer også. Vi er blitt bortskjemt i mange år med gode resultater fra para-landslaget vårt. Det er også gledelig at yngre utøvere også tar steg oppover. For første gang fikk «flaggskipene» våre (Aida og Tommy) med seg enda et reisefølge til PL: Nora. Målsetning Paris: 4 deltagere kvalifisert 
  • Seier til Borgar under Europa topp 10 for junior (U19)
  • Begge jnior-lagene våre er A-nasjoner i EM (for første gang samtidig)
  • Selv om det ikke ble noen medaljer i EM og VM på Borgar, har vi faktisk en spiller som kan slå de fleste i verden på sin alder. Både 8-delsfinale i VM (single) og knepent tap i kvartfinale i double (EM og VM), samt verdensranking som nr. 4 på det høyeste, sier sitt.  

Nå skal vi se fremover: Vi er fortsatt en relativt liten idrett i Norge, og målet skal selvfølgelig være å bli større. For å bli større er vi avhengige av jobben som blir gjort i klubbene, at klubbene klarer å rekruttere, ta imot og beholde spillerne. NBTF skal selvfølgelig bistå i dette arbeidet, men vi er helt avhengige av at vi har velfungerende klubber. 

Ett av hovedmålene våre er å styrke kompetansen hos trenerne våre, men igjen er vi helt avhengige av at klubbene bruker den kompetansen medlemmene får gjennom kursing, ol. Vi bidrar selvfølgelig også økonomisk der vi kan, og er fortsatt på jakt etter gode prosjekter fra klubber og regioner. 

For å bli større må vi også være synlige. I 2022 vil vi få tidenes mulighet til nettopp dette: Waldner Cup. Det er nå klart at Kinas 6 beste herrer, 6 beste damer og 4 beste para-spillere ledet av Liu Gouliang, skal ta opp kampen mot et verdenslag plukket ut av kaptein Waldner. I Norge, i Oslo, mest sannsynlig i Operaen (er siste nytt nå)! Dette kommer til å bli en utrolig happening, en mulighet for å vise frem sporten vår og forhåpentligvis øke populariteten i Norge. Men da må vi også være klare til å ta imot nye medlemmer!  

Og som om ikke selve konkurransen var nok - vi har fått enda en julegave av legenden JO: alle billett-inntektene til kampene går til bordtennis-Norge! Det jobbes også med mer varig verdi-skapning for norsk bordtennis. Dette er en arena vi forhåpentligvis kan dra nytte av i mange år fremover. Vi håper så mange som mulig benytter anledningen for å se det absolutt beste verden kan by på av bordtennis-ferdigheter. Er det bedrifter der ute som vil være med på festen er det bare å ta kontakt også! Bedre enn dette blir det ikke! Uansett: Sett av siste helgen i juli. 

På vegne av hele styret og administrasjonen i NBTF, ønsker jeg dere alle en riktig god jul og et spennende nytt år! 

 

 

Christian Ibenfeldt  

 

STIGA TTEX Norsk Tipping IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell