Foto: Brage Titlestad, NBTF
Foto: Brage Titlestad, NBTF

Tidenes comeback av Sonja og Marianne Europamestere i double!

De dominerte norsk bordtennis fullstendig i et par tiår. Nå er de tilbake og det gjorde de med et brak!

Sonja Rasmussen med 61 NM-gull og hennes argeste konkurrent, men gode venn Marianne Blikken, ble et svært positivt gjensyn for bordtennisfansen i Oslofjord Convention Center. Sonja og Marianne gjorde en fantastisk innsats og ble Norges første europamestere i bordtennis for spillere uten funksjonsnedsettelse.

EVC2023_finaledag1445-1.jpg

Da Sonja og Marianne var rundt 18 år ansatte NBTF Jochen Leiss som sportssjef og han fulgte opp begge to veldig tett. Sonja har tidligere uttalt at Jochen løftet norsk damebordtennis veldig mye. Jochen Leiss var også denne gangen coach for double-paret, og endelig fikk han oppleve et norsk EM-gull!

I mange år reiste de verden rundt med landslaget og de var også i en årrekke spillere i svensk eliteserie. Marianne vant i tillegg eliteserien for errer med Modum i 1993. Å være Europamestere forplikter, og vi håper å se dem i VM i Roma neste år!

Veteran-EM hadde spart det aller beste til slutt, med en fantastisk finalearena som skapte en veldig god ramme for spillerne som tok seg til finalene.

Semifinalen ble en tøff batalje mot de tidligere verdensmesterne ITTF-president Petra Sörling og Pia Tølhøj, men Sonja og Marianne vant en tett kamp og tok seg til finalen, i deres første internasjonale mesterskap på mange, mange år.

EVC2023_finaledag1445-3.jpg

Det norske paret beviste nok en gang hvor viktig det mentale er i bordtennis. I deres aktive karrierer var de ekte «vinnerskaller» som vant de jevne kampene på ren mental styrke. De beviste i Sandefjord at de har beholdt den mentale styrken med å ta seg helt til finalen og vinne.

Hele bordtennis-Norge gratulerer de ferske Europa-mesterne!

 

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping