Foto: Brage Titlestad. NBTF
Foto: Brage Titlestad. NBTF

Israelere deltar i veteran-EM i bordtennis

Flertallet av spillerne i veteran-EM i Sandefjord har reist fra utlandet, noen lenger enn andre. Deltakerne som har reist lengst, er imidlertid våre israelske venner fra det sørligste medlemslandet i ETTU. 20 spillere fra Israel deltar i Sandefjord.

Avstanden fra hovedstaden Jerusalem til Sandefjord er rundt 5 000 kilometer.

Det jødiske bidraget til bordtennis er enormt. Den første presidenten i International Table Tennis Federation, grunnleggeren faktisk, var jødisk-Ivor Montagu. Det samme var de fleste av de beste spillerne i verden fra 1920-tallet til 60-tallet. Slike som Viktor BARNA, Alojzy EHRLICH, Richard BERGMANN, Ruth AARONS og Angelica ROZEANU var alle jødiske, og dominerte fullstendig internasjonal bordtennis i så mange år, og vant gullmedaljer om og om igjen.

På Ping Pong Diplomacy som gjorde diplomatiske forbindelser mellom USA og Kina mulig, var en viktig figur den amerikanske bordtennisspilleren Glenn COWAN, som også var jødisk.

Da staten Israel ble grunnlagt i 1948, bestemte den israelske regjeringen at en av de fire idrettene de ønsket å fremme var bordtennis på grunn av sin mangel på aggressivitet.

De israelske deltakerne i veteran-EM i Sandefjord storkoste seg og vi gleder oss til å møte spillerne fra det sørligste bordtennisforbundet i European Table Tennis Union til neste mesterskap.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping