Foto: Brage Titlestad, NBTF
Foto: Brage Titlestad, NBTF

Herbert Neubauer: Diplomat, doktor og utvikler

For mange bordtennisspillere, dr. Neubauer er synonymet til vanskelige kviser som vi hatet å spille mot da vi var unge, men så mange av oss endte opp med å bruke da vi ble eldre. Det er mer til historien skjønt.

For Neubauer å delta på veteran-EM i Sandefjord bringer Norge tilbake gode minner. Da Norge arrangerte veteran-VM i OL-byen Lillehammer, vant NEUBAUER 50-59 single, og slo sammen med andre verdensberømte Dragutin ŠURBEK. Åtte år senere ble han verdensmester igjen, denne gangen i Yokohama og i single 60-64 år.

Før alt dette fikk Mr. Neubauer sin doktorgrad. i økonomi og han jobbet som diplomat for Tyskland i flere land, som Sveits, Frankrike, Belgia og Storbritannia. Diplomati er noe vi vet om i bordtennis, med den viktige rollen sporten vår har spilt i flere situasjoner, som apartheid i Sør-Afrika, forholdet mellom Kina og USA og i Nord- og Sør-Korea.

Etter nesten to tiår i diplomatiet ønsket Mr. NEUBAUER å tilbringe mer tid med sin store lidenskap, bordtennis, og han startet sitt selskap dr. Neubauer tidlig på 2000-tallet. Å utvikle bordtennisgummi fra bunnen av er en svært tidkrevende prosess med mye testing. Mr. NEUBAUER kan ikke si mye om hvordan det gjøres, fordi det er en forretningshemmelighet, men det er ingen tvil om at det tar mange timer om dagen ved bordtennisbordet for å finne ut hvordan prototyper fungerer i praksis.

Selskapet hans leverer nå til 80+ land rundt om i verden, og det er ikke mange bordtennisspillere som ikke vet om produktene sine eller enten har brukt det eller møtt spillere som bruker det.

I tillegg til å utvikle bordtennisprodukter, hvor sønnen tar en stadig viktigere rolle i driften av selskapet, har NEUBAUER en ambisjon om at europeisk bordtennis skal ta igjen Kina og Asia. Han hevder at europeiske trenere har forbedret seg mye de siste årene, og at unge europeiske spillere som Lebrun-brødrene tar store sprang som kan jevne ut den kinesiske fordelen. Å starte tidlig er viktig. Barn bør begynne å leke med en racket fra de er to år gamle, avslutter den sympatiske tyskeren som bor av og for bordtennis.

STIGA TTEX IDRETTSBUTIKKEN.NO Amedia AS VT Profilering Cara AS Thon hotell Kongsberg Gerflor DNV Norsk tipping